Cum sa protejam sistemele septice?

0 Shares
0
0
0

In primul si-n primul rand, Nu Conduce Peste un Sistem Septic sau Tanc Septic!

In afara de cazurile foarte rare in care sistemul tau septic este protejat si are safety-covers ce permit trecerea automobilelor pe deasupra, nu treceti cu automobilul peste un astfel de sistem!

Conducerea anumitor automobile peste tancuri septice sau peste fose septice, dar si peste tevi conexe, poate duce la stricarea iremediabila a acestor parti componente ale sistemelor septice si la costuri foarte mari cu reparatiile.

Daca esti interesat de cele mai bune servicii de pompare si vidanjare, solutia este Aqua Activ Services Srl!

De asemenea, este foarte periculos sa faceti acest lucru pentru ca sistemul poate intra in colaps si puteti suferi chiar accidente. Chiar si daca tancul septic este ingropat si este construit din pereti destul de grosi de beton, caramida sau piatra, aceste materiale se pot surpa.

Sistemele septice construite pentru case, sunt in general de dimensiuni destul de micii, de pana la 1000 de litri si nu sunt foarte rezistente. In nici un caz nu se recomanda trecerea cu un automobil peste acestea.

[adsenseyu1]

Fosele sau tancurile septice ce pot colapsa, sunt foarte periculoase. O persoana poate cadea oricand in acestea, accidentul fiind de cele mai multe ori, unul fatal. Alte tancuri septice pot fi prevazute cu acoperitoare de siguranta fabricate insa din lemn, un material peste care nu se recomanda trecerea cu un autovehicul.

Mai mult decat atat, dupa un anumit timp, lemnul incepe sa putrezeasca si colapseaza foarte usor. Pe de alta parte, tancurile septice construite din beton sunt mult mai durabile, dar si acestea se pot crapa si pot aparea scurgeri sau pot fi prevazute cu acoperitoare nu foarte sigure.

Tancurile septice din fibra de sticla sau din plastic, sunt destul de durabile, dar se pot crapa sau pot suferi stricaciuni in timpul instalarii.

Cele care nu sunt pompate foarte des sau mai ales atunci cand este nevoie, se pot umple cu diferite gunoaie (altele decat cele reziduale pentru care au fost concepute) si se pot compacta foarte usor. Inainte de detectarea acestei stari sau conditii, aceste rezervoare pot trimite materialele solide in campul de scurgere, diminuand cu mult perioada de functionare (de viata) a acestora din urma.

[adsenseyu1]

Campurile de scurgere au totusi perioade de viata destul de lungi, unele tin chiar si 25 de ani, dar altele pot da semne de oboseala dupa primii ani de functionare mai intensa. Intr-un tanc septic conceput corect, campul de scurgere are un nivel de folosire destul de scazut, dar este foarte usor de scurtat viata acestuia, prin anumite defectiuni ce pot aparea, asa cum ar fi anumite infiltrari de obiecte straine (daca tancul este plin), etc.

Din cercetarile efectuate pana acum, in ceea ce priveste starea sau conditia sistemelor septice (tancuri septice, fose sau campuri), acestea se strica mult mai rapid, o data cu aparitia primelor defectiuni mai grave, daca nu sunt reparate la timp.

De aceea trebuie efectuate verificari si o mentenanta adecvata, la cel putin 2 ani de functionare, pentru o casa normala in care locuiesc 4-5 persoane.

0 Shares
You May Also Like