Montblanc Meisterstuck Heritage Spirit – un ceas automatic incrustat cu diamante

0 Shares
0
0
0

Dupa editia din 2015 a Watches & Wonders din Hong Kong, am putut analiza mai bine noul Meierstuck Heritage Spirit Date Automatic, cu numarul de referinta 112144 sau 113706 (aceste numere de referinta sunt practic pentru acelasi ceas, dar probabil ca MontBlanc doreste sa foloseasca unul dintre ele pentru o anumita regiune).

Cumpar ceasuri deosebite, intrand pe Casa-Amanet.com!

Construit din aur de 18k si incrustat cu diamante, acest ceas barbatesc face parte dintr-o categorie aparte, emergenta.

Desigur, in multe locuri din lume ceasurile de acest gen, nu mai au succesul de altadata, din cauza unor motive variate. Majoritatea acestor motive sunt cele care provin din conceptul ca un astfel de ceas incrustat cu diamante “nu este masculin”.

Pot diamantele sa inspire masculinitate atunci cand sunt la vedere, pe ceasul unui barbat? Si in ce forme s-ar potrivi acestea cel mai bine?

[adsenseyu1]

Exista cateva motive majore ce cauzeaza proasta reputatie a diamantelor la ceasurile barbatesti, mai ales in ziua de azi. In primul rand, ca un material foarte pretios si decorativ, diamantele nu adauga nici un fel de valoare functionala ceasului in sine.

Multi iubitori de ceasuri sunt interesati in primul rand de mecanism si de valoarea utilitatii ceasului respectiv (dar si a design-ului), iar daca sunt nevoiti sa plateasca foarte mult doar pentru ceva “stralucitor”, de cele mai multe ori acestia aleg sa nu o faca. In legatura cu asta, este notiunea ca diamantele adauga fara doar si poate, un cost in plus.

In mod particular in ziua de astazi, ceasurile de top care au si diamante, au costuri semnificativ mai mari, mai ales ceasurile ale caror mecanisme sunt foarte scumpe, tind sa devina si mai scumpe daca li se adauga aceste ornamente.

De aceea, multe persoane asociaza diamantele folosite la decorarea ceasurilor, cu un fel de strategie a inflatiei preturilor sau ca fiind destinate acelor oameni pentru care banii nu reprezinta o problema.

Al 3-lea argument impotriva diamantelor, este acela ca aceste mici piese decorative au fost si sunt de cele mai multe ori asociate cu bijuteriile feminine. Barbatii se presupune ca ar trebui sa fie mandri si puternici, in timp ce femeile trebuie sa fie mai stralucitoare si mai decorate.

[adsenseyu1]

Ne referim aici desigur, la stereotipurile generale. Din nou, aceste rezultate ale perceptiilor traditionale nu se aplica in mod universal la nivel global, dar nu cred ca cineva nu ar fi de acord daca afirmam ca femeile din toata lumea poarta diamante mult mai des decat o fac barbatii, nu?

De aceea, este dificil sa scoatem pur si simplu diamantele din “mediul feminin” si sa le dam un appeal mai barbatesc. Totusi, acest ceas se adreseaza unei categorii destul de restranse de barbati, care apreciaza aceste decoratiuni si care nu tin seama de cutume si de stereotipuri.

Pentru ei exista acest Montblanc Meierstuck Heritage Spirit si daca ne intrebati pe noi, ceasul merita cumparat. Mecanismul este unul deosebit, de top, iar incrustatiile cu diamante si metalul din care este realizat, nu reprezinta decat un plus de design care il pun si mai mult in evidenta.

0 Shares
You May Also Like