Google lucreaza la o versiune VR a Chrome pentru Android

0 Shares
0
0
0

Google ne-a dezvaluit multe dintre ambitiile sale in domeniul VR, la conferintele din acest an si se pare ca o noua experienta a browsing web, va face parte si ea din aceste planuri. Esti interesat de reparatii telefoane Bucuresti? Intra pe Service-Gsm-Bucuresti.ro si vei gasi cei mai bun specialisti!

Publicatia online Road to Vr, arata ca ultimele versiuni de Chrome Beta si Chrome Dev pentru Android, au cateva feature-uri notabile, ce vor face cu adevarat posibil browsing-ul web, intr-o realitate VR (virtual reality – realitate virtuala).

Versiunea beta a Chrome are acum abilitati WebVR, ce permit experiente mult imbunatatite atunci cand vizitezi un website care este conceput pentru realitatea virtuala.

Asa cum ne-a declarat recent Francois Beaufort de la Chromium, Chrome Dev ofera acum un “VR Shell” ce va permite userilor de Cardboard si Daydream, sa faca browsing pe internet cu ajutorul unui headset.

[adsenseyu1]

VR Shell nu este inca functional complet, dar nu mai este decat o problema de timp pana in momentul in care realitatea virtuala va fi implementata cu succes in vesiunile beta stabile.

Referitor la modul cum functioneaza acest tip de VR implementat in experienta de browsing, in momentul de fata trebuie sa-ti dai jos headset-ul atunci cand vizitezi un site ce nu este optimizat pentru VR. Totusi, cei de la Google sunt in cautarea unei solutii alternative pentru Android, pentru ca utilizatorii sa nu mai fie nevoiti sa faca acest lucru.

Samsung a conceput deja un nou browser pentru al sau Gear VR. Desigur, headset-ul functioneaza numai cu device-urile companiei si momentan nu este dedicat unei audiente foarte largi, dar asta se va schimba cu siguranta pe viitor.

Prin adaugarea realitatii virtuale in browsing-ul pe Chrome, cei de la Google pot oferi acest feature si pe Cardboard sau pe Daydream. Compania a dezvaluit de asemenea ca Google Play va primi si el o versiune echivalenta VR (sau sectiune VR). Pentru utilizatorii desktop (ai computerelor normale), Google lucreaza la o versiune de Chrome ce va suporta Oculus Rift si HTC Vive.

Intr-adevar, sunt deja o gramada de jocuri foarte bune, realizate in principal pentru Gear VR, dar Samsung vrea sa-si imbunatateasca platforma prin adaugarea continua de continut nou (jocuri si alte aplicatii).

[adsenseyu1]

De aceea introducerea Internet for Gear VR, adica a browser-ului capabil VR, va face posibil acest web-browsing pentru utilizatorii care detin deja un handset de la Samsung. Compania declara ca se poate folosi aplicatia (care este in momentul de fata in stadiul beta), pentru a te bucura de internet intr-un mod mult mai profund.

Laolalta cu suportul garantat pentru 360-degree si 3D video streaming, Internet for Gear VR suporta deja HTML 5 media playback. In mod natural, vei fi nevoit sa tastezi anumite adrese web atunci cand vei utiliza acest browser, asa ca cei de la Samsung au adaugat si o parte de recunoastere vocala (voice recognition), incorporata in aplicatia principala.

Daca ai deja un Gear Vr, aplicatia va fi disponibila foarte curand. Viitorul internetului augmentat de realitatea virtuala pe device-urile mobile, pare astfel a fi asigurat.

0 Shares
You May Also Like