Carcase cauciucate vs carcase dure pentru telefonul mobil

0 Shares
0
0
0

Carcasa pentru telefon a devenit, in zilele noastre, un accesoriu de care niciun utilizator de smartphone nu se poate lipsi. Carcasa pentru telefon nu numai ca ne ajuta sa ne protejam dispozitivul de praf, umezeala, accidente, dar mai mult ne ofera posibilitatea de a prelungi durata de viata a acestuia.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre doua dintre tipurile cele mai utilizate de carcase pentru telefon, si anume: carcasele cauciuate si cele dure.

Atunci cand iau o decizie in privinta telefonului pe care doresc sa-l cumpere, numarul mare de carcase diferite disponibile pe piata poate fi intimidant pentru unii dintre consumatori. Acest lucru se aplica in special atunci cand trebuie sa se decida intre o carcasa cauciucata sau una din plastic dur si asta, deoarece unii consumatori nu inteleg care este diferenta dintre cele doua.[adsenseyu1]

Daca mai adaugam la acestea factori precum culori disponibile, texturi, absorbtia socului, transparenta, grosimea si aspectul, atunci decizia devine si mai complexa si totodata mai greu de luat. Cunoasterea diferitelor avantaje si dezavantaje ale celor doua tipuri de carcase ar putea oferi un ajutor de nadejde in luarea unei decizii.

Avantajele cauciucului

Carcasele din cauciuc ofera adesea protectie sporita impotriva cazaturilor accidentale. Atunci cand un telefon fixat intr-o carcasa de cauciuc este scapata in mod accidental, cea mai mare parte a socului este absorbita de materialul carcasei si nu de telefonul insusi. Acest lucru poate reduce sau chiar preveni in totalitate fisurile ecranului, deteriorarea placii circuitelor interne sau zgarieturile de pe exteriorul dispozitivului.

Faptul ca unele carcase din cauciuc vin cu capacele care sigileaza porturile pentru alimentare si conectivitate face ca un anumit grad de protectie sa existe atunci cand vine vorba de bauturi varsate sau diferite contacte cu materiale lichide. Un tip de protectie indirecta este, de asemenea, prezenta in aderenta pe care carcasa de cauciuc o ofera in detrimentul celei de plastic care are o suprafata neteda. Faptul ca aceasta carcasa face ca telefonul sa fie mai usor de tinut si manevrat mai ofera inca un avantaj, acela ca scaparile accidentale sunt mai putin frecvente.

Avantajele plasticului dur

[adsenseyu1]

Carcasele din plastic vin in diferite culor si design-uri, oferind consumatorilor o gama variata de alegeri atunci cand vine vorba de personalizarea aspectului dispozitivelor lor. Acest tip de carcasa protejeaza telefonul in mod adecvat de zgarieturi sau de urmele de lovituri care apar dupa utilizarea de zi cu zi.

Din cauza faptului ca acest tip de carcasa este menit sa fie utilizat pentru a proteja telefoanele de daunele de suprafata si mai putin pentru a le proteja de loviturile pricinuite de cazaturi, carcasele din plastic sunt adesea subtiri si nu fixeaza telefonul in totalitate, protejand doar o parte. Orificiile pentru porturile de alimentare si cele USB sunt prezente pentru a oferi acces ori de cate ori este nevoie. Pentru ca plasticul poate fi mult mai transparent decat cauciucul, exista carcase din plastic complet transparente care se adreseaza in special utilizatorilor care doresc sa scoata in evidenta design-ul telefonului lor.

Pentru mai multe detalii cu privire la diferitele tipuri de carcase pentru telefon accesati www.accesoriigsm.ro.

0 Shares
You May Also Like