Cum amenajam un demisol?

0 Shares
0
0
0

O constructie cu destinatia de locuinta are de cele mai multe ori o suprafata locuibila destul de limitata. Din acest motiv, se cauta in permanenta solutii care sa vina in ajutorul beneficiarilor, iar solutii constau uneori in amenajarea spatiilor periferice, precum mansardele si demisolurile.

Daca pana de curand se vedea ca fiind salvatoare doar amenajarea mansardelor, iata ca astazi o firma de constructii cu adevarat buna te poate ajuta sa amenajezi chiar si un demisol, astfel incat acesta sa devina locuibil.

Avand alaturi firma de constructii www.avangart.org vei putea face dintr-un spatiu relativ mic, potrivit in acceptiunea unora doar pentru realizarea de camere tehnice, o adevarata oaza de liniste pentru tine si familia ta. Acest lucru este avantajos deoarece ne permite sa utilizam si sa exploatam la maximum suprafata totala a casei noastre, si sa o utilizam in mod rational, in beneficiul propriu.[adsenseyu1]

Dincolo de toate este foarte important sa intelegem ca un demisol nu este unul si acelasi lucru cu un subsol. Desi situate in partea inferioara a cladirii, cele doua sunt diferentiate prin pozitionare si aspect, si pot fi amenajate fara probleme, insa cu destinatie de camera distincta. Spre deosebire de subsol, un demisol este pozitionat atat in teren cat si la suprafata acestuia, avand circa 50 % rata de vizibilitate.

Un demisol poate fi amenajat cu lejeritate ca si camera cu folosire zilnica, de tipul unui dormitor, exact ca si in cazul mansardelor.

El poate beneficia practic de toate facilitatile pe care le are o camera in mod normal, cu diferenta ca in acest caz este recomandat sa avem in vedere tocmai pozitionare in sol si implicit asigurarea unor masuri sporite de protectie. In acest caz vorbim despre izolarea termica a demisolului, dar si despre hidroizolare, deoarece pericolul cel mai mare este cel al infiltrarii apei in structura din beton.

O solutie in acest caz o reprezinta hidroizolarea exterioara a camerei, o data cu hdroizolarea fundatiei, ori daca acest lucru nu este posibil din cauza lipsei spatiilor tehnice, atunci se poate face o hidroizolare interioare, folosind materiale care cristalizeaza in masa betonului si care impiedica apa sa patrunda in structura.

[adsenseyu1]

In ceea ce priveste amenajarea unui astfel de spatiu, ei bine lucrurile sunt simple. Fiind o camera (sau mai multe) care nu beneficiaza integral de iluminat natural, atunci va trebui gasita solutia optima din punct de vedere artificial si mai mult decat atat, poate ca si culorile folosite pentru decorare si finisare ar trebui sa fie in nuante cat mai deschise.

Acest lucru va crea impreia de spatiu si va oferi si un plus de luminozitate camerei. Mobila se alege exact ca si in cazul unei camere obisnuite, la fel si restul obiectelor decorative.

Ca in cazul oricarei etape de construire, este bine sa ai alaturi specialisti in domeniu care sa te poata ajuta din punct de vedere al amenajarii.

O astfel de firma specializata in constructii este www.avangart.org, ai carei specialisti te pot indruma catre realizarea unor lucrari de calitate care sa te ajute sa valorifici fiecare centimetru patrat al casei tale.

0 Shares
You May Also Like