Ce este e-firma si cum este procesata?

Ce este e-firma si cum este procesata?

0 Shares
0
0
0

Firma noastra ne reprezinta in toate procedurile legale si este cel mai puternic instrument pe care il avem pentru a ne angaja. Din acest motiv, includerea tehnologiei in viata de zi cu zi a facut posibil sa ne procesam semnatura electronica inainte de SAT.

Astazi, dorim sa explicam mai detaliat tot ce tine de e-signature, datorita importantei mari pe care o are in viata noastra activa economic, asa ca, haide!

Ce este e-signature sau AdES?

AdES inseamna Advanced Electronic Signature, dar in prezent este mai cunoscut sub numele de e-signature. Este un fisier virtual unic, sigur si securizat, care previne, de asemenea, furtul de identitate. Semnatura electronica are aceeasi valoare ca semnatura dvs. de mana si este acceptata pentru a efectua diferite proceduri in fata SAT, a diferitelor agentii federale si in serviciile digitale, asa ca cea mai mare recomandare este sa o pastrati intr-un loc sigur si sa nu o impartasiti niciodata cu nimeni.

Semnatura electronica este alcatuita din doua fisiere:

  • Cheie privata – Este cea care va permite sa generati semnaturi electronice si este de obicei generata de pe computer, inainte de a merge sa solicitati e-semnatura de la SAT. Este protejat de o parola pe care o creati, dar care trebuie sa fie diferita de CIEC. Extensia fisierului este .key.
  • Cerinta certificatului – La crearea cheii private, se creeaza in acelasi timp o cerinta pentru crearea certificatului si o veti distinge prin terminatia sa .req.
  • Certificat public – Practic este identificarea ta digitala autentificata si autorizata de SAT. Contine numele dvs., RFC, semnatura autografa si datele biometrice. Este cunoscut si ca certificat digital sau certificat cu cheie publica. Extensia fisierului este .cer.

Cum este generata semnatura electronica?

Desi e.signature este alcatuita din diverse fisiere, asa cum tocmai am vazut, nu inseamna ca poti folosi unul dintre ele ca semnatura electronica deoarece toate sunt legate intre ele in momentul obtinerii acesteia. Pentru a intelege acest lucru, este necesar sa cunoastem rapid procesul de generare a semnaturii electronice inainte de SAT.

Cand iti creezi cheia electronica, cererea de certificat este creata in acelasi timp si, cu aceste fisiere, este necesar sa te prezinti personal la birourile SAT pentru ca documentele tale sa fie validate si, in acelasi timp, sa poata fi luate datele dvs. biometrice; adica iti fac o fotografie cu irisul tau, amprentele tale si semnatura ta de mana.

Odata ce ti-au validat identitatea, acestia procedeaza la certificarea publica a noii identitati digitale, creand certificatul de cheie publica; adica ei leaga certificatul cu cheia dumneavoastra electronica, astfel incat aceste fisiere sa fie legate din acel moment si sa functioneze exclusiv impreuna. In acest fel, nu puteti amesteca o cheie electronica a unui RFC cu certificatul altui RFC atunci cand faceti o validare online.

In concluzie, acum ca stii totul despre e-signature si ai toate instrumentele necesare pentru a o obtine si a-ti pune ideile de afaceri in miscare, descarca actele necesare de pe Doczilla, deschide-ti o firma si incepe sa profiti de inspiratie si de idei!

0 Shares
You May Also Like