Cum alegi apartamentul potrivit?

Cum alegi apartamentul potrivit?

0 Shares
0
0
0

Achizitionarea unei locuinte, este una dintre cele mai mari dorinte a romanilor, care pentru a-si indeplini acest vis, fac multe sacrificii. Unii romani aleg sa plece departe de tara si de familie pentru a lucra in strainatae, cu scopul de aduna bani suficienti pentru a-si cumpara propria locuinta.

Altii in schimb, aleg sa se imprumute de la banca, pentru o perioada de 20 – 30 de ani, cu scopul de a-si cumpara propria locuinta. Cei mai multi dintre acestia, cu siguranta opteaza pentru un apartament si nu pentru o casa, in conditiile in care apartamentele au preturi mult mai atractive.

Locuitorii capitalei care sunt decisi sa faca acest pas, isi pot indrepta atentia spre cele mai noi apartamente de vanzare Herastrau, dat fiind faptul ca locatia conteaza foarte mult in alegerea unei locuinte.

Conteaza foarte mult ca apartamentul ales sa fie in apropierea unor puncte cheie cum ar fi statiile de transport in comun, farmacii, scoli, spitale, gradinite, bancomate, etc.

In afara acestor lucruri, cei care isi indrepata atentia spre apartamente de lux Herastrau, au posibilitatea de a fi la doi oasi de Parcul Herastrau, cel care mai este cunoscut si ca Parcul Regele Mihai I al Romaniei; care este o adevarata oaza de relaxare din zona de nord a capitalei, intanzandu-se pe o suprafata de 187 de hectare.

Parcul Herastrau este cel mai iubit loc din capitala, si cu siguranta toti cei care cauta sa isi cumpere o locuinta, si-ar dori sa locuiasca intr-un apartament de lux Herastrau, si sa aiba vedere spre lac si parc.

Cei care au posibilitatea de a-si alege un apartament in aceasta zona a capitalei, cu siguranta trebuie sa se decida daca isi doresc un apartament intr-un ansamblu rezidential nou, sau daca isi cauta un apartament intr-un bloc construit inainte de revolutie.

Multi aleg aceasta solutie din urma, pentru ca pretul apartamentelor construite in anii 1980 sunt mai mici decat pretul apartamentelor noi, dar trebuie facuta precizarea ca, aceste apartamente necesita investitii in ceea ce priveste renovarea, iar costurile finale pot fi mai mari decat costurile apartamentelor noi.

Dupa stabilirea acestui aspect important, trebuie sa fie stabilita suprafata dorita a apartamentului, si compartimentarea. Aceste aspecte depind in mod direct de numarul persoanelor care vor locui pe viitor in noua locuinta. Chiar daca majoritatea romanilor cauta apartamente cu doua si cu trei camere, si apartamentele de lux cu patru camere sunt la mare cautare.

Nu in ultimul rand, atunci cand vine vorba despre alegerea noii locuinte, sau mai bine spus a noului apartament, conteaza foarte mult etajul. Unii opteaza pentru apartamente la ultimul etaj, pentru a se bucura de o priveliste spectaculoasa de sus.

Altii aleg apartamentele la parter, pentru ca nu sunt incantati de ideea de a urca multe scari, mai ales daca scarile de bloc nu dispun de lifturi. Exista si persoane care isi doresc sa locuiasca la etajele intermediare, in special la etajele 1 si 2, pentru ca parterul si ultimul etaj, chiar daca au unele avantaje, au si destul de multe dezavantaje.

0 Shares
You May Also Like