Ghidul Cumparatorului: Cum Alegi Cele Mai Potrivite Baterii Sanitare

Ghidul Cumparatorului: Cum Alegi Cele Mai Potrivite Baterii Sanitare

0 Shares
0
0
0

Bateriile sanitare pot fi acel detaliu care aduc un strop de culoare in baia casei dvs. De-asemenea, atunci cand discutam despre baterii sanitare, cu siguranta nu gresim daca spunem ca acestea pot fi considerate o punte de legatura intre designul obiectelor sanitare, si restul decorului baii.

Tipuri de instalare

Daca inlocuiti un robinet vechi cu unul nou, este mai bine sa utilizati acelasi tip de instalare. Gaurile se vor potrivi si nu va trebui sa va faceti griji daca functioneaza sau nu robinetul.

Daca construiti o casa noua sau faceti o renovare mare, atunci veti avea posibilitatea de a alege orice tip de instalatie doriti.

  • Robinet cu reglare centrala: Robinetul cu reglare centrala are un bec si doua manere intr-o singura unitate solida. Cele doua gauri laterale sunt gaurite la 4 centimetri una de alta.
  • Robinet cu acoperire larga sau raspandita: acest tip de instalare a robinetului are buza si doua manere ca trei componente separate, ceea ce va lasa o oarecare libertate cu privire la cat de mult doriti sa fie instalat. Este o solutie excelenta pentru chiuvetele de colt sau chiuvetele care necesita o scurgere laterala, vazuta de obicei in bai minuscule.
  • Robinet cu o singura gaura: Acest robinet este o singura unitate, cu un singur maner controland atat apa calda cat si cea rece.
  • Robinet montat pe perete: dupa cum spune si numele, acest tip de instalare se afla in perete, nu in chiuveta sau contor. Preocuparea ta aici ar trebui sa fie stropitoarea: cu cat robinetul este la o distanta mai mare de la chiuveta, cu atat vei obtine mai multa stropire.

Caracteristici

Robinetele sunt destul de simple, deci nu exista multe caracteristici de luat in considerare.

Primul lucru insa la care trebuie sa ii acordati atentie, este inaltimea arcului de scurgere. Inaltimea arcului spune cat de inalta este scurgerea robinetului dvs. Daca nu exista nimic deasupra robinetului, atunci nu trebuie sa va faceti griji. Daca, totusi, exista un dulap sau un raft, va trebui sa masurati si sa va asigurati ca butonul se potriveste.

A doua caracteristica este numarul de manere. Deoarece numarul de manere este determinat de tipul de instalare, este posibil sa nu aveti de ales in materie daca inlocuiti un robinet vechi. Doua manere sunt excelente pentru a obtine doar temperatura potrivita, dar un maner arata mai elegant si mai modern.

Stiluri

Robinetele vin de obicei in trei stiluri distinctive: traditional, modern si tranzitional (care este un stil intermediar care prezinta elemente atat traditionale, cat si moderne).

Stilul robinetului este locul in care va distrati: va puteti asorta baia moderna cu un robinet elegant, contemporan sau puteti face o declaratie interesanta cu un stil retro, vintage. Posibilitatile sunt nesfarsite, iar aici este necesar sa va exprimati creativitatea si gusturile personale.

Robinetele moderne tind sa fie mai unghiulare, cu colturi ascutite si modele de cascada. Stilurile mai traditionale prezinta varfuri curbate si manere mai ornamentate.

Daca aveti frau liber cu privire la ce fel de instalare a robinetului doriti, atunci puteti opta cu siguranta pentru orice stil care va atrage. Daca sunteti limitat de un tip de instalare, nu va faceti griji: exista inca multe dintre care sa alegeti, indiferent de tipul de robinet de care aveti nevoie.

Finisaje

Finisajul are de asemenea, o influenta importanta asupra aspectului general al baii. In mod ideal, ar trebui sa va potriviti toate finisajele in aceeasi camera. Desi nu este o necesitate, aceasta confera baii tale un sentiment de armonie.

Finisajul crom si negru sunt mai in concordanta cu stilurile moderne, in timp ce altele sunt mai traditionale. Alegerea dvs. de finisaj va depinde de stilul de robinet pe care il alegeti; nu toate stilurile sunt disponibile in toate finisajele.

Care robinet este potrivit pentru tine?

Stilul si culoarea robinetului confera o ultima atingere unei bai. Desi pare mai putin important decat, sa zicem, stilul de baie sau dimensiunea vanitatii, este totusi un element valoros, daca este subtil, de decor pentru baie.

Daca schimbati un robinet vechi, luati in considerare faptul ca o schimbare de stil ar putea actualiza decorul baii intr-un mod favorabil bugetului. Imbunatatiti o baie retro cu robinete in stil industrial sau mentineti acest aspect ultra-modern si elegant, cu cele mai noi modele contemporane de robinet.

0 Shares
You May Also Like