Ce avantaje si dezavantaje are gazduirea WordPress?

0 Shares
0
0
0

La inceputul  anilor 2000 WordPress era doar un site simplu de blogging prezent peste tot. Astazi a ajuns la performanta de a fi utilizata platforma de peste 20-25% din site-urile din lumea intreaga.

Astfel, WordPress a devenit una din cele mai importante platforme open source de web development. Aceasta prezinta atat avantaje cat si dezavantaje insa, categoric vorbim de o crestere constanta a avantajelor in ultimii ani si totodata o scadere a dezavantajelor de la versiune la versiune. Vezi mai mult aici despre acest tip de gazduire.

Printre avantaje avem actualizarea site-urilor, usor de administrat, site-uri responsive, SEO, social si totodata imbunatatiri continue. Sa luam in primul rand actualizare site. Un mare avantaj il constituie faptul ca aveti acces din oricare parte a lumii la platforma pentru a putea face modificari pe site, atata timp cat aveti o conexiune buna la internet. In al doilea rand este usor de administrat.

Datorita interfetei accesibile, designul si developmentul sunt foarte accesibile si totodata rentabile. Astfel se pot adauga cu mare usurinta noi continuturi pe site, fara sa detineti cunostiinte IT. Un alt avantaj este acela ca site-urile vor fi responsive. Asta inseamna ca vor fi accesibile din punctul de vedere al web design-ului, fara sa fie necesar a se crea cate un site pentru fiecare dispozitiv sau rezolutie.

Aceasta platforma WordPress poate sa fie utilizata cu usurinta pentru a optimiza paginile in toate motoarele de cautare. Datorita unor coduri simple si constante WordPress, motorul de cautare Google faciliteaza indexarea tuturor paginilor. In plus, elementele SEO pot sa fie modificate in functie de fiecare pagina, astfel ca ramane la latitudinea administratorului care dintre pagini vor fi optimizate.

Social media este un avantaj  important pentru ca WordPress se integreaza cu retelele de socializare. Prin urmare, nu este necesar sa va logati de fiecare data pe site-urile de socializare, deoarece comunitatea de pe retelele de socializare va afla cand aveti noutati pe site. Imbunatatirile sunt continue. Pe platforma WordPress este extrem de simplu sa va imbunatatiti capacitatile site-ului, prin instalarea foarte usoara a unor plug-in-uri.

Am vazut cateva avantaje mari, dar sa vedem si dezavantajele. Acestea nu sunt foarte mari dar va va provoca destule neajunsuri. Platforma va fi conectata mereu la cea mai recenta versiune, indiferent daca va doriti sau nu acest lucru. Update-urile automate reprezinta un nivel tot mai sigur de protectie a datelor de pe site WordPress.

Un alt dezavantaj real, este acela ca nu pot fi realizate dezactivari de update-uri automate. Prin urmare chiar si update-urile frecvente vor inclina balanta catre avantaje decat spre puncte slabe, datorita imbunatatirilor permanente care ofera, printre altele, o mai buna securitate a platformei. Mai mult decat atat, prin fiecare update platforma se simplifica extrem de mult si este foarte usor de administrat.

Acesta reprezinta unul din motivele pentru care este atat de utilizata la nivel mondial. La Mxhost in curand vor fi lansate pachete speciale dede gazduire WordPress, beneficcind astfel de tehnologie, fiabilitate si in acelasi timp scalabilitate.

0 Shares
You May Also Like