Sfaturi utile pentru a depozita leguminoasele

Sfaturi utile pentru a depozita leguminoasele

0 Shares
0
0
0

In momentul in care cumperi foarte multe leguminoase este important sa stii cum trebuie sa le depozitezi. Deoarece leguminoasele sunt utilizate in principal ca sursa de proteine, este posibil sa doriti sa adaugati si cateva carne la depozitat, ca o sursa alternativa de proteine.

Fasolea este ieftina, gustoasa, sanatoasa si se pastreaza frumos. Intr-adevar, puteti  folosi fasole uscata timp de pana la un an  sau mai mult, asa ca merita sa o cumparati si sa aflati cum sa o depozitati corect. Nu numai ca fasolea uscata mult mai ieftina decat conservele, dar poti economisi si mai mult, cumparand-o vrac de pe piata. Urmati aceste sfaturi pentru a depozita cu succes fasolea uscata in camara. Procesul este usor si dureaza doar cinci minute.

Transferati fasolea uscata intr-un recipient de depozitare sigur pentru alimente cu un capac de etansare. Acest lucru se face deoarece, daca le lasati in in aer liber se va usca mai repede. Indepartati orice bob de fasole care pare stricat. Asezati recipientul intr-un loc rece si uscat, departe de lumina soarelui.

Pentru cele mai bune rezultate, folositi fasolea intr-un an. Va fi sigura pentru consum chiar si daca a trecut un an, dar se usuca in timp si ar putea dura mai mult timp la inmuiere si gatit. Daca fasolea are mai mult de un an, nu o aruncati insa trebuie sa aveti rabdare cu ea. Unele studii au descoperit ca fasolea uscata poate fi pastrata pana la 30 de ani.

O alta varianta pentru a mentine fasolea in stare optima este utilizand pungile speciale pentru legume de la NeoPack.

Cum se utilizeaza fasolea uscata

Multe retete folosesc fasole. De exemplu, exista zeci de retete speciale pentru gatirea fasolii uscate la foc mic, iar cu popularitatea retetelor care combina legume, numarul de retete care utilizeaza fasolea este in crestere.

Daca o reteta solicita fasole din conserve, puteti inlocui acest produs cu fasole uscata pe care o gatesti inainte. Tehnica de a gati fasole uscata este foarte simpla. 1 kilogram de fasole uscata va produce aproximativ 6 cani de fasole fiarta.

Daca nu ai gatit niciodata fasole uscata inainte, este la fel ca si depozitarea, foarte usor. O vei inmuia cateva ore sau peste noapte, apoi o pui la fiert pana cand boabele sunt fragede (30 de minute pana la doua ore, in functie de fasole si de cat de proaspata este. Daca te grabesti, exista un truc rapid de inmuiere pe care il poti folosi pentru a accelera procesul de gatit.

Daca fasolea ta sta in camara de ceva vreme, se recomanda adaugarea a 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu in oala pentru fiecare kilogram de fasole cand o gatesti. Acest lucru va ajuta la inmuierea ei.

Pentru confort, gatiti fasolea uscata in loturi mari, imparte-le in portii si depoziteaz-o in congelator. Ori de cate ori aveti nevoie de o conserva de fasole, scoateti unul dintre borcanele din congelator si decongelati-l in cuptorul cu microunde sau in frigider peste noapte, si ai obtinut fasolea de care ai nevoie in cel mai simplu mod.

0 Shares
You May Also Like