Ce este rinoplastia?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, din ce in ce mai multe persoane isi doresc ca nasul lor sa fie supus unei interventii chirurgicale, pentru ca nu sunt multumite fie de dimensiunile acestuia, fie de forma sa, iar din acest motiv cauta informatii referitoare la pret rinoplastie dr. Calu in Bucuresti.

Rinoplastia este o interventie chirurgicala care modifica forma nasului. Motivatia pentru rinoplastie poate fi schimbarea aspectului nasului, imbunatatirea respiratiei sau ambele.

Partea superioara a structurii nasului este osoasa, iar partea inferioara este cartilajul. Rinoplastia poate schimba oasele, cartilajul, pielea sau toate cele trei. Discutati cu chirurgul dvs. daca rinoplastia este potrivita pentru dvs. si aflati tot ce poate obtine chirurgul in urma unei astfel de interventii.

Cand planificati rinoplastia, chirurgul va va lua in considerare celelalte caracteristici ale fetei, pielea de pe nas si ceea ce doriti sa schimbati. Daca sunteti un candidat pentru o interventie chirurgicala, chirurgul dvs. va dezvolta un plan personalizat pentru dvs.

Rinoplastia poate schimba dimensiunea, forma sau proportiile nasului. Poate fi facuta pentru a repara deformarile cauzate de o leziune, pentru a corecta un defect la nastere sau pentru a imbunatati unele dificultati de respiratie.

Ca si in cazul oricarei interventii chirurgicale majore, rinoplastia poarta riscuri precum:

 • Sangerare;
 • Infectie;
 • reactie adversa la anestezie.

Alte riscuri posibile specifice rinoplastiei includ, dar nu se limiteaza la:

 • Dificultate de respiratie prin nas;
 • Amortire permanenta in interiorul si in jurul nasului;
 • Posibilitatea unui nas neuniform;
 • Durere, decolorare sau umflare care pot persista;
 • Cicatrizarea;
 • gaura in sept (perforatie septala);
 • nevoie de interventii chirurgicale suplimentare.

Discutati cu medicul dumneavoastra despre modul in care se aplica aceste riscuri pentru dumneavoastra.

Cum va pregatiti pentru rinoplastie?

Inainte de programarea rinoplastiei, trebuie sa va intalniti cu chirurgul dvs. pentru a discuta factori importanti care determina daca operatia este probabil sa functioneze bine pentru dumneavoastra. Aceasta intalnire include in general:

 • Istoria medicala. Cea mai importanta intrebare pe care medicul dumneavoastra o va pune este motivul pentru interventia chirurgicala si obiectivele. Medicul dvs. va pune, de asemenea, intrebari cu privire la antecedentele medicale – inclusiv antecedente de obstructie nazala, interventii chirurgicale si orice alte medicamente pe care le luati. Daca aveti o tulburare de sangerare, cum ar fi hemofilia, este posibil sa nu fiti candidatul la rinoplastie.
 • Un examen fizic. Medicul dumneavoastra va efectua o examinare fizica completa, inclusiv orice teste de laborator, cum ar fi testele de sange. El sau ea va examina, de asemenea, trasaturile fetei si interiorul si exteriorul nasului.

Examenul fizic va ajuta medicul sa determine ce modificari trebuie facute si cum va pot afecta rezultatele, cum ar fi grosimea pielii sau rezistenta cartilajului la sfarsitul nasului. Examenul fizic este, de asemenea, esential pentru determinarea impactului rinoplastiei asupra respiratiei.

 • Fotografii. Cineva din biroul medicului dvs. va va fotografia nasul din diferite unghiuri. Chirurgul dvs. poate utiliza software-ul de calculator pentru a manipula fotografiile pentru a va arata ce tipuri de rezultate sunt posibile. Medicul va utiliza aceste fotografii pentru evaluari inainte si dupa, referinta in timpul interventiei chirurgicale si revizuiri pe termen lung. Cel mai important, fotografiile permit o discutie specifica despre obiectivele chirurgiei.
 • Discutie despre asteptarile dumneavoastra. In mod evident trebuie sa vorbiti despre motivatiile si asteptarile dvs. Medicul va va explica ce poate si nu poate face rinoplastia pentru dvs. si care ar putea fi rezultatele dvs. Este foarte important sa fiti deschis cu chirurgul dvs. cu privire la dorintele si obiectivele pentru interventii chirurgicale.

Daca aveti o barbie mica, chirurgul dvs. va poate vorbi despre efectuarea unei interventii chirurgicale pentru a mari barbia. Acest lucru se datoreaza faptului ca o barbie mica va crea iluzia unui nas mai mare. Nu este necesar sa existe interventii chirurgicale in acele circumstante, dar poate fi mai bine echilibrat profilul facial.

Odata ce interventia chirurgicala este programata, va trebui sa va asigurati ca cineva va va conduce acasa daca aveti o interventie chirurgicala in ambulatoriu.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre rinoplastie. Din fericire, oricat de mare ar fi nasul dvs., sau oricat de inestetic ar parea, un medic specialist precum dr. Calu, va reusi sa va modeleze nasul in asa fel incat sa nu va mai simtiti stanjeniti din cauza acestuia.

0 Shares
You May Also Like