Cauzele si tratamentul obezitatii

0 Shares
0
0
0

Obezitatea este un exces de grasime in intregul organism. O persoana se considerata obeza cand greutatea corpului este cu 20% sau mai mult peste greutatea normala. Din pacate, aceasta boala este din ce mai intalnita in randul tinerilor care duc o viata sedentara.

Excesul de grasime se instaleaza in momentul in care o persoana are un aport mai mare de calorii comparativ cu cele pe care le “arde”. Nu doar alimentatia nesanatoasa sau cantitatea de mancare consumata duce la obezitate. Mai sunt si alti factori implicati, printre care si miscarea putina si sedentarism cat incape.

Pe masura ce inaintati in varsta, metabolismul incetineste, iar asta inseamna ca nu cere la fel de multe calorii pentru a-si mentine greutatea. Obezitatea tinde sa se raspandeasca si in familii pe considerentul mostenirii genetice. Factorii de mediu reprezinta un al factor care duce la obezitate, deoarece acestia includ un stil de viata sanatos care se traduce intr-o alimentatie sanatoasa cumulata cu multa miscare in aer liber.

Persoanele active au nevoie de multa miscare si de arderea mai multor calorii. In cazul persoanelor obeze, activitatea fizica duce la scaderea apetitului, insa putine persoane care sufera de aceasta afectiune mai pot face miscare. Potrivit specialistilor care inca analizeaza fenomenul cresterii numarului de persoane obeze, obezitatea este o afectiune cauzata de lipsa exercitiilor fizice.

Dupa cum bine stie fiecare bolnav, obezitatea este o boala care nu apare fara aportul persoanei, iar tratarea acesteia nu se poate face decat cu implicarea persoanei. Asta inseamna o vizita la medic care va stabili in primul rand un regim alimentar pentru pacient. Desi este greu sa-l urmeze, daca doreste sa se insanatoseasca, trebuie sa urmeze o dieta toata viata.

Dupa care, sportul vine din urma, iar, daca va fi cazul, si o operatie de micsorare a stomacului. In functie de gravitatea afectiunii, aceasta se poate trata daca exista vointa si ambitie din partea pacientului.

O afectiune cronica

Obezitatea este o afectiune care a ajuns sa “loveasca” din ce in ce mai multe persoane. Aceasta determina aparitia riscului de diabet zaharat, hipertensiune arterial, afectiuni ale inimii, a vezicii biliare, precum si aparitia cancerului. Pacientii obezi se confrunta si cu prejudecatile celor din jur si a respingerii persoanei.

Tesutul de grasime creste odata cu varsta atat la barbati cat si la femei. Riscul pe care il au kilogramele in plus asupra sanatatii sunt numeroase, de aceea trebuie sa aveti grija de sanatate, sa aveti grija ce mancati si sa faceti sport. Din pacate, din ce in ce mai multi copii sufera de obezitate.

Fie ca este vorba de lipsa miscarii, de o alimentatie necorespunzatoare – cum este cea de tip fast-food – ideea principala este ca acestia sufera inca de mici de o asemenea afectiune care, netratata la timp, poate duce la mortalitate.

0 Shares
You May Also Like