Cum a aflat Vanessa Youness Amal diagnosticul de scleroza in placi?

0 Shares
0
0
0

Vanessa Youness Amal pentru cei care nu stiu, este cunoscuta ca fiind persoana care a invins scleroza in placi. Continuati sa cititi pana la final, pentru a descoperi o impresionanta poveste de viata, a unei tinere doctorite care a invins o boala atat de grava.

Vanessa Youness Amal se specializa in meseria de medic chirurg, cand tocmai ce a fost diagnosticata cu scleroza in placi. Scleroza in placi mai este cunoscuta si ca scleroza multipla (SM) si este o afectiune a SNC care se caracterizeaza atat prin mecanisme inflamatorii cat si neurodegenerative ale leziunilor cerebrale si ale maduvei spinarii.

In consecinta, majoritatea pacientilor cu SM tind sa experimenteze atat recidive episodice, cat si insuficienta neurologica progresiva pe parcursul bolii. Afectand peste 2 milioane de oameni la nivel mondial, SM este principala cauza a dizabilitatii neurologice neraumatice la adultii tineri.

Diagnosticul de SM poate fi stabilit pe baza criteriilor clinice si radiologice la pacientii care prezinta doua sau mai multe evenimente neurologice in concordanta cu inflamatia multifocala a SNC, care sunt diseminate in spatiu (DIS) si diseminate in timp (DIT).

Majoritatea (85%) pacienti cu SM isi incep cursul de boala clinica cu episoade de disfunctie neurologica (recidive), care sunt urmate de recuperare completa sau incompleta. De-a lungul timpului, majoritatea pacientilor cu SM (RRMS) trecand in recidiva, trecand la scleroza multipla progresiva secundara (SPMS).

Dupa cum se poate vedea din scurta prezentare a sclerozei multiple (scleroza in placi), aceasta este o boala complicata, iar vestea ca medicina alopata sustine in continuare ca nu exista leac pentru aceasta boala, cu siguranta ii demoralizeaza pe toti cei care au fost diagnosticati cu scleroza in placi.

In comparatie cu alte persoane care ar primi un asemenea diagnostic, dr. Vanessa Youness a reactionat pozitiv. A decis sa lupte pentru a intelege cu adevarat aceasta boala, pentru a intelege factorii care declanseaza scleroza in placi, iar intr-un final a reusit ceea ce nimeni nu a mai putut pana atunci, sa invinga scleroza in placi.

Bineinteles, a fost ajutata de catre renumitul profesor Stefan Stangaciu, cel care este si presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie. Cu ajutorul lui si a protocolului sau de tratament, care a fost aplicat cu disciplina chirugicala, dr. Vanessa Youness a reusit ceea ce nimeni nu credea ca este posibil.

Cea mai importanta victorie a medicului Vanessa Youness, cu siguranta a fost cea impotriva sclerozei in placi. Acest lucru a determinat-o ca prin Fundatia YOUness si cu Clinica YOUness, care fost lansata in anul 2016, sa vina in ajutorul persoanelor care sufera de aceasta boala. In cadrul clinicii respective, pacientii pot beneficia de diferite tratamente alternative.

Nu in ultimul rand, trebuie sa amintim ca dupa 11 ani de la primirea diagnosticului (timp in care deja s-a vindecat si a pus pe picioare clinica), dr. Vanessa Youness, alaturi de cel care a ajutat-o sa invinga boala. dr. Stefan Stangaciu, au lansat cartea numita ”Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin Apifitoterapie”. Cartea a fost scrisa pentru a salva vieti si pentru a oferi cele mai bune sfaturi pentru a duce o viata sanatoasa.

0 Shares
You May Also Like