Ce trebuie sa stii despre asigurarile de viata?

0 Shares
0
0
0

Este evident faptul ca vrand nevrand, viata ne este amenintata de tot felul de riscuri, care ne pot afecta in primul rand capacitatea de munca, iar in al doilea rand, aceste riscuri ne pot afecta chiar si viata.

In aceste situatii, trebuie gasita o modalitate prin care cineva sa isi asume aceste riscuri, iar in cazul in care suferim un mic accident, fie ca este vorba despre o fractura a mainii sau a piciorului, fie ca este vorba despre un accident auto sau orice alt accident, sa fim despagubiti.

Solutia ideala pentru noi, in aceste cazuri extrem de neplacute, este reprezentata de o companie de asigurari de viata, care ne ofera sansa sa devenim asigurati, prin semnarea unei polite de asigurare, insa pentru a deveni asigurati, trebuie sa platim o anumita suma de bani.

Aceasta suma de bani, poate sa fie mai mare sau mai mica, in functie de mai multi factori importanti. Varsta este un factor important in functie de care se stabileste cat de mare este suma asigurata.

Este evident faptul ca persoanele mai invarsta, vor plati mai mult pentru a se asigura, decat persoanele tinere. Chiar si activitatile desfasurate in timpul liber, sau activitatea desfasurata la service conteaza foarte mult in stabilirea acestei prime de asigurare.

Trebuie precizat faptul ca aceste asigurari pentru viata, au mai multe functii, insa scopul principal al fiecarei asigurari, este acela de a ne proteja in primul rand pe noi, apoi familia sip e cei dragi, in cazurile nefericite, sau chiar in cazul unui deces.

Referitor la partile care fac parte dintr-o asigurare de viata, in primul rand avem asiguratorul, care este acea companie de asigurari, care va prelua riscurile de amenintare pentru asigurat, in schimbul unei sume de bani.

Asiguratul este persoana fizica sau poate sa fie chiar si o persoana juridica, care solicita incheierea unui contract de asigurare, si care va plati suma de asigurare pe perioada desfasurarii contractului.

Suma de asigurare este acea sum ape care o va plato asiguratul asiguratorului, pana in momentul in care se va expira contractual valabil.

Beneficiarul politei de asigurare, este acea persoana numita de catre asigurat, care in cazul decesului persoanei asigurate, beneficiaza de suma de bani oferita drept dezpagubire.

Ei bine, in cazul in care ai de gand sa inchei o astfel de polita de asigurare de viata, atat pentru tine, cat si pentru ceilalti membrii ai familiei tale, trebuie sa cauti o societate de asigurari, sau trebuie luata legatura cu un broker de asigurari, prin intermediul caruia se va semna contractual cu compania de asigurari.

Odata semnat acest contract de asigurare, te vei oblige la plata unor stume stabilite de catre asigurator, iar aceste sume poarta denumirea de prime de asigurare.

Aceste prime de asigurare, pot sa fie diferite de la caz la caz, de la o companie de asigurari la alta, si pot diferi foarte mult in functie de varsta persoanei care doreste asigurarea, dar si in functie de alti vactori precum activitatea desfasurata la locul de munca, sau in timpul liber.

0 Shares
You May Also Like