Avantaje si dezavantaje ale instalarii de panouri solare

0 Shares
0
0
0

Toata lumea vorbeste acum despre energia solara si cat de mult ne poate ea schimba viata. Adevarul despre panourile solare electrice este ca reprezinta una dintre industriile viitorului, pentru ca din ce in ce mai multa lume apeleaza la aceasta solutie, in speranta ca vom ajunge sa platim mai putin pentru electricitate, iar asta se si intampla, insa nu imediat, ci pe termen putin mai lung.

Exista si mici dezavantaje legate de instalarea acestor panouri, dar nu destul de mari incat sa ne faca sa renuntam la aceasta solutie uimitoare.

Iata intai cateva din avantajele instalarii si folosirii panourilor solare:

Economia de bani

Cand ai deja panouri solare electrice, consumul de energie electrica nu doar ca te costa mai putin, dar esti complet independent de reteaua de energie electrica a zonei in care locuiesti. Facturile la energia electrica vor fi astfel mult mai mici.

Siguranta energetica

Avand propria ta sursa de electricitate, esti doar tu si soarele sa zicem asa, caci nimeni nu poate monopoliza energia care vine de la soare.

Independenta energetica

Este vorba de energie libera pentru oricine are dispozitivele potrivite ca sa o convertesca in energie electrica. Asta te face sa devii independent din punct de vedere energetic.

Tehnologie de viitor

Tehnologia folosita in cadrul panourilor solare este considerata de viitor deoarece ea va fi implementata tot mai mult si integrata efectiv in acoperisurile caselor si altor tipuri de cladiri in viitorul apropiat.

Mentenanta minima, costuri minime

In esenta, panourile solare trebuie doar curatate din cand in cand, alte tipuri de interventii nefiind necesare decat in cazuri exceptionale. Asta inseamna nu doar ca mentenanta necesara e minima, ci si ca costurile de mentenanta sunt minime.

Pe de alta parte, acestea sunt lucruri mai putin placute cand vine vorba de panouri solare:

Investitie initiala destul de mare

Ideea este ca trebuie sa scoti din buzunar o suma destul de maricica pentru achizitionarea si instalarea panourilor solare electirice.

Energia solara e disponibila doar ziua

Lumina soarelui nu mai este disponibila noaptea, deci nu are loc nici o conversie de energie solara in energie electrica pe timpul noptii. Cu toate acestea, panourile solare pot furniza si pe timpul noptii electricitate, pentru ca pot inmagazina de-a lungul zilei mai mult decat este necesar.

0 Shares
You May Also Like