Tu știi ce înseamnă un stil de viață sănătos

Tu știi ce înseamnă un stil de viață sănătos?

0 Shares
0
0
0

Auzim permanent expresia ”stil de viață sănătos”, dar cu toate acestea, deși simplă, nu toți înțelegem ce înseamnă cu adevărat acese cuvinte.

Da, în mare știm despre ce este vorba, dar oare este suficient sau este nevoie de ceva mai mult? Hai să descoperim împreună ce înseamnă de fapt un stil de viață sănătos și ce poți face pentru acest lucru.

Totul depinde de tine

Nimeni în afară de tine nu este în măsură să ia acele decizii care să îți ajute organismul să funcționeze așa cum trebuie. Prin urmare, este timpul să renunți la multe dintre obiceiurile nocive pe care le aveai până acum și să faci o schimbare.

Mănâncă sănătos

Prima schimbare pe care trebuie să o faci este să îți schimbi obiceiurile alimentare. Da, destul de greu de făcut, și nu puțini sunt cei care renunță, pentru că sunt de părere că este imposibil. Total greșit, susțin specialiștii, care sunt de părere că nimic nu ne poate opri, dacă ne dorim cu adevărat acest lucru.

Astfel, pe cât posibil, nu mai sări peste mese, servește întotdeauna micul dejun, și nu uita că ai nevoie de multe fructe și legume proaspete.

Carnea cea mai bună pentru noi este cea de pește și curcan, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți total la celelalte. Doar să fii mai atent la felul cum o prepari și da, renunță la prăjeli.

Moderația este cheia succesului

Pentru a reuși, cel mai bine este să fii cumpătat și să reduci mult consumul de zahăr și carbohidrați. Adori pâinea și pastele? Nu trebuie să renunți la ele, ci doar să le înlocuiești cu cele preparate din cereale integrale.

Aceste produse sunt ideale de a fi consumate, deoarece îți oferă atât energie, cât și o mai mare senzație de sațietate. Un produs alimentar nu trebuie doar să îți astâmpere foamea, ci să-i ofere organismului acele substanțe de care are nevoie!

Un mare NU pentru sedentarism

Chiar dacă nu ești genul care să facă mișcare sau sport, asta nu înseamnă că trebuie să te complaci în această situație. Prin urmare, folosește-te de orice prilej pentru a face mișcare: urcă treptele și nu mai folosi ascensorul, mergi cu bicicleta sau pe jos până la serviciu și înapoi, și altele asemănătoare. Abia mai apoi poți trece la alergat în mod regulat, sau chiar ședințe de înot de trei ori pe săptămână.

Dormi suficient

Atunci când te odihnești așa cum trebuie, organismul se reface mult mai repede, iar capacitatea noastră de concentrare este și ea la cote maxime. Prin urmare, nu te aglomera inutil, fă-ți o listă de priorități și nu mai lăsa odihna pe ultimul loc.

Pe cât posibil, crează-ți o rutină de somn, un program care te va ajuta la reglarea organismului.

Redu consumul de alcool

Alcoolul este nociv pentru organism, atunci când este consumat în cantități mari. Prin urmare, nu exagera cu consumul acestuia. Un pahar de vin bun, la o masă, din când în când este perfect, dar când deja devine un obicei, nu mai putem vorbi de moderație.

Așadar, ai grijă ca nu cumva să faci mai mult rău decât bine, prin faptul că te gândești că ”o bere mică mă ajută să mă relaxez”!

Lasă țigările!

Din păcate, dacă în cazul alcoolului mai există și unele mici excepții, acestea nu își au locul când vine vorba despre fumat. Sunt atâtea dezavantaje pe care acest obicei le are asupra organismului, și nu numai, așa că ar fi mai bine să renunți la el.

Nu doar că vei fi mai sănătos, dar vei economisi bani frumoși, cu care îți poți îndeplini câteva dorințe pe care tot le amânai din considerente financiare!

0 Shares
You May Also Like