Salvarea costurilor in procesul de constructie al halelor metalice

0 Shares
0
0
0

Productia de fabrica, ultra-precisa a componentelor din otel pentru constructia cladirilor, asigura montarea si potrivirea acestora perfect, permitand o eficienta energetica superioara (aproape izolatoare) si in general caracteristici mult mai bune decat in cazul cladirilor construite cu alte materiale.

Rezultatele economiilor ce se pot face alegand sa construiti astfel, se impart in doua: nu numai ca proprietarii vor economisi sume importante de bani in fiecare an ( in ceea ce priveste controlul temperaturii si al umiditatii), dar de asemenea vor beneficia de reduceri guvernamentale pentru practici sustenabile.

Cele mai moderne constructii metalice din Romania, sunt pe Constructii hale metalice Cluj.

[adsenseyu1]

In plus, in efortul din ziua de astazi al guvernelor de a minimiza impactul asupra mediului si de a construi “eco-friendly”, acest tip de constructii este foarte important. Rata de depreciere a duratei de viata pentru multe modele de hale sau constructii pre-fabricate este de 7 ani, deoarece aceste cladiri pot fi de fapt demontate, mutate, reconditionate si reasamblate.

Nu veti gasi aceste capabilitati la nici un alt tip de cladire construita din alte materiale. Aceasta rata, este comparabila cu una de 39 de ani, in cazul constructiilor conventionale, din alte materiale.

Daca de exemplu ati investit intr-un depozit pre-fabricat din metal in valoare de 40.000 de dolari, o constructie egala ca si dimensiuni construita din alte materiale, va costa cu siguranta mult mai mult iar la sfarsitul unei perioade de 8 ani, constructia ta din metal va acumula 40.000 de dolari (deducere la taxe pentru depreciere), doar pentru faptul ca este o constructie ce poate fi dezasamblata si mutata.

Aceasta va depasi cu siguranta durata de viata a constructiilor conventionale, datorita durabilitatii dovedite a otelului, in comparatie cu celelelte materiale. In tot acest timp (de 8 ani), o constructie conventionala, va beneficia de un maximum de 8000-9000 de dolari, in deduceri.

Daca luam o suma arbitrara a ratei de taxa de 30%, constatam ca veti face economii de 12.000 de dolari in cazul unei constructii din otel si doar de 2500, daca veti alege sa construiti depozitul in mod conventional.

[adsenseyu1]

Este o diferenta destul de mare si de aceea, toti marii constructori de depozite, precum si cei care au nevoie de acestea, iau tot mai mult in considerare constructiile din metal.

Conservarea energiei in cazul constructiilor din metal este si ea foarte importanta. Initiativele pentru sustenabilitate in cazul cladirilor “verzi” tocmai la acest tip de cladiri se refera. De asemenea, cladirile din metal sunt si reciclabile, tinand cont de faptul ca pot fi demontate, reconditionate si montate la loc.

Pur si simplu nu va mai fi nevoie (cel putin atat de curand) de materiale cu totul noi, pentru renovarea sau reconstructia cladirii.

Primele cladiri de acest tip au fost construite ca si depozite pentru armata (in special hangare pentru aviatie) si au fost concepute tocmai pentru avantajele evidente pe care le au, in comparatie cu cladirile conventionale.

Otelul se imbina foarte bine si cu alte materiale (asa cum ar fi betonul) dar si cu sticla (in cazul zgarie norilor). Oricum am privi lucrurile, cladirile pre-fabricate din otel, mai ales pentru scopuri de stocare, reprezinta viitorul.

0 Shares
You May Also Like