Ce sunt bateriile solare?

0 Shares
0
0
0

Baterii acumulatori solare inseamna dispozitive formate acumulatori care capteaza energia produsa de panourile solare, revolutionand modul in care oamenii folosesc energia. Iata tot ce trebuie sa stiti despre bateriile solare. (Avertisment: de indata ce ati terminat de citit acest lucru, veti dori una.)

De ce toata lumea cumpara baterii solare?

Toata lumea cauta sa elimine combustibili fosili si sa ajunga la energia solara curata, fiabila si libera, si cauta tot timpul solutii noi. Panourile solare au aparut pe acoperisuri la un nivel fara precedent, iar popularitatea crescanda a energiei solare a condus la scaderea preturilor si a transformat industria solara intr-unul dintre sectoarele cu cea mai mare crestere si cea mai mare productie de locuri de munca din lume. Dar consumatorii de energie solara vor sa duca lucrurile la nivelul urmator.

Gospodariile generatoare de energie solara isi doresc sa-si stapaneasca locuintele chiar si dupa ce soarele coboara si sa stocheze valoarea energiei pe care o genereaza in interiorul lor, mai ales ca dezbaterile asupra masuratorilor de retea continua sa se dezvolte. Bateriile  sunt cea mai simpla si cea mai buna modalitate de a continua utilizarea energiei solare, pastrandu-o in interior si punandu-o la lucru in timpul serii cand aveti nevoie cel mai mult.

O scurta istorie a bateriilor solare

Desi tehnologia acumulatorului litiu-ion a fost introdusa in anii 1970, a durat douazeci de ani pentru a castiga cu adevarat popularitate. Litiul, cel mai usor dintre toate metalele, are cel mai mare potential electrochimic. Acest lucru inseamna ca litiul furnizeaza cea mai mare densitate de energie pe greutate, mult mai usoara si mai eficienta decat bateria acida de plumb cunoscuta anterior.

Bateriile cu plumb  pot cantari o tona (nu literalmente, dar o puteti obtine), ceea ce le face mult mai dificil de transportat. Greutatea acumulatorilor cu plumb face ca uzabilitatea sa fie mult mai putin convenabila pentru clientii rezidentiali.

Cresterea tehnologiei litiu-ion a adus cu ea multe avantaje. In comparatie cu bateriile care au fost folosite in trecut, bateriile litiu-ion sunt mai curate, traiesc mai mult, se recicleaza mai bine si necesita mult mai putina intretinere. Dar avantajele nu se opresc aici. Piata bateriilor solare a crescut foarte mult din cauza capacitatii sale de a rezolva problema energiei solare – faptul ca energia solara nu este constanta (deoarece soarele nu straluceste noaptea).

Cand avem nevoie de energie mai mult? Cand ese foarte cald si folosim aparate de aer conditionat. Sau cand este foarte frig si utiliam sistemele de incalzire.

Bateriile cu plumb au dus o lupta grava cu temperaturile calde si reci. Li-ion sunt baterii solare la salvare! Temperaturile foarte scazute, cum ar fi 0 grade Fahrenheit, vor consuma din performanta bateriei solare doar  zece procente.

Acest lucru inseamna ca, chiar si atunci cand bateria voastra de acasa se raceste, ea poate inca sa pastreze si sa furnizeze gospodariei dumneavoastra aproape aceeasi energie ca intr-o zi obisnuita. Atunci cand  se incalzeste, bateriile solare trebuie sa functioneze in mod extraordinar, dar pot ramane in continuare calde. La o temperatura de 86 de grade Fahrenheit, bateriile solare continua sa functioneze, dar performanta scade cu 20%. In cazul in care locuinta depinde de bateria de acasa pentru energie, fiabilitatea este esentiala.

0 Shares
You May Also Like