Puncte slabe ale noilor telefoane iPhone

0 Shares
0
0
0

Evenimentul de lansare al noilor telefoane iPhone: XS, XS Max si XR a avut loc pe 14 Septembrie 2018 in Statele Unite, astfel ca putem estima ca in aproximativ o luna proaspat-lansatele dispozitive se vor gasi pe rafturile tuturor magazinelor din lumea intreaga precum si in oferta operatorilor de telefonie mobila.

Pentru XS s XS Max Apple deja a dat liber la precomenzi ce urmeaza a fi livrate incepand cu saptamana urmatoare, iar in cazul lui XR precomenzile si livrarea vor incepe cu o saptamana mai tarziu fata de tovarasii de generatie mai putin accesibili ca pret.

Sa zicem ca ai deja un iPhone vechi, model 6, 7 sau chiar 8, poate chiar unul ce necesita anumite reparatii. Merita sa investesti in noile modele, sau ar fi mai intelept sa il repari pe cel vechi?

Citind randurile de mai jos vei afla ce puncte slabe au noile device-uri, pentru a putea astfel decide daca merita sa investesti intr-un nou telefon sau doar intr-o simpla reparatie ca de pilda o schimbare display iphone 6s.

Pretul – modelul XR porneste de la 850 de euro, in cazul lui XS de la 1150 de euro, iar al lui XS Max de la 1250 de euro in Europa. Bineinteles acestea sunt preturile pentru cele mai mici versiuni de memorie, pentru cele cu spatiu de stocare mai generos preturile crescand exponential.

Apple ramane deci unul dintre cele mai scumpe modele de telefon disponibile la momentul actual pe piata. Bineinteles, in raport cu bugetul fiecaruia suma poate parea mai mult sau mai putin accesibila, insa in comparatie cu restul brand-urilor existente pe piata este unul cel putin ridicat.

Lipsa incarcatorului rapid din pachet – in ciuda pretului piperat sus-mentionat, incarcatorul rapid se vinde separat desi toate noile modele ofera optiunea de incarcare rapida si ar fi deci compatibile cu acest dispozitiv.

La preturile practicate, incarcatorul rapid ar putea fi inclus in pachetul standard de accesorii cu care vine telefonul, pentru a oferi din start o experienta de utilizare mai placuta.

Lipsa cititorului de amprenta – desi Face ID ofera un oarecare nivel de securitate, nu si-a dovedit eficienta la nivelul la care a facut-o pana la momentul actual utilizarea amprentei. De asemenea, nu toate aplicatiile au integrat noua metoda de autentificare in interfata lor, ceea ce rapeste din experienta integrata de utilizare a dispozitivului.

Rezolutia lui iPhone XR – desi aceasta rezolutie ii ofera o autonomie buna, nu se ridica la standardele impuse de concurenta pentrul anul in care ne aflam, mai ales avand in vedere pretul piperat al telefonului in comparatie cu alternativele din familia Android cu rezolutii mai putin modeste.

Autonomia lui iPhone XS si XS Max – iPhone nu pare sa inregistreze progrese considerabile la acest capitol de la o generatie la alta, pentru a justifica schimbarea de catre utilizatori a telefoanelor la interval de unul sau doi ani.

Din pacate desi in materie de hardware si display imbunatatirile sunt considerabile, progresele in materie de autonomie a bateriei nu par sa tina pasul cu restul upgrade-urilor.

0 Shares
You May Also Like