Reguli de baza pentru amenajarea spatiilor mici

0 Shares
0
0
0

Toata lumea si-ar dori sa locuiasca intr-o vila luxoasa, sau cel putin intr-o casa cu cateva camere, pentru a nu mai avea grija spatilor mici, insa din pacate multe persoane sau multe familii locuiesc in garsoniere, iar pentru ele spatiul reprezinta o adevarata problema.

De fapt, mai bine spus, lipsa spatiului reprezinta o adevarata problema, asa ca in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cateva reguli de aur pentru amenajarea spatiilor mici.

Organizarea si ordinea in spatiile mici este o prima regula de aur de care trebuie sa tina cont cei care locuiesc intr-o garsoniera.

Aceasta regula se refera la faptul ca intr-o garsoniera unde spatiul este foarte mic,lucrurile trebuie sa fie neaparat asezate in locul a fost special gandit initial pentru ele. In caz contrar pot aparea problemele, pentru ca se pot crea dezechilibre. Acest lucru inseamna ca apar zone care par ca nu pot sa fie puse in valoare, si colturi in camera in care lucrurile stau doldora.

A doua regula de aur pe care trebuie sa o cunoasca toti cei care locuiesc intr-o garsoniera este legata de mobilier. Tinand cont de faptul ca o garsoniera nu este la fel de spatioasa precum un apartament de exemplu, ar trebui optat pentru mobilier garsoniera, iar atunci cand discutam despre mobilier garsoniera, discutam despre mobilier multifunctional.

Ei bine, aici de precizat este faptul ca atunci cand discutam despre mobilier multifunctional, discutam despre tot mobilierul, incepand de la paturile de dormitor care sunt special create pentru a ascunde spatii de depozitare, si pana la canapelele care pot fi transformate in locul ideal de dormit pentru oaspeti.

Aceste corpuri de mobilier pot sa reprezinte cea mai buna solutie pentru o garsoniera, insa nu trebuie uitata nici bucataria. Aici discutam despre o masuta extensibila pentru doua sau pentru patru persoane.

In ceea ce priveste scaunele din bucataria unei garsoniere, acestea trebuie sa fie pliante. Acest aspect este foarte important, pentru ca dupa ce se folosesc, scaunele se pot plia si fie se pot aseza sub masa, fie pot sa fie asezate intr-un colt unde sa nu incurce in nici un fel.

Cat despre mobilierul din bucatarie, doua dulapioare suspendate, unde sa fie depozitate vasele, tacamurile sau alte obiecte necesare in bucatarie sunt mai mult decat ideale.

O alta regula de aur in ceea ce priveste amenajarea spatiilor mici, iar aici discutam despre garsoniere, face referire la culorile din aceste spatii mici. Cea mai importanta regula aici este accea ca intr-o incapere mica nu trebuie sa existe o combinatie de mai mult de trei culori.

Acestea trebuiesc alese intr-un mod inteligent, iar aici discutam despre doua culori deschise si dominate, iar a treia de accent, care trebuie sa fie mai inchise.

In acest fel se poate crea un spatiu modern. In cazul in care tavanul si peretii au culori complementare, atunci cu siguranta se creaza impresia ca spatiul este mult mai mare, mai deschis si mai luminat.

Asadar, acestea sunt cateva reguli de aur care fac referire la amenajarea spatiilor mici.

0 Shares
You May Also Like