Motive pentru care sa iti cumperi un smartphone de la Nokia

0 Shares
0
0
0

Inca din anul 1998, cand au lansat pe piata modelul Nokia 5110, cei de la Nokia au lasat de inteles faptul ca vor avea un cuvant greu de spus pe piata de telefonie mobila.

Incepand cu acest model, Nokia a intrat in inimile celor care detineau un telefon mobil la acea vreme, astfel ca din zece utilizatori de telefon mobil, aproximativ 7 utilizatori optau pentru un model Nokia.

Ei bine, in anul 2000, a aparut pe piata celebrul model Nokia 3310. Cu siguranta dintre toate zecile sau sutele de modele de telefoane pe care le-a lansat celebrul brand finlandez, de la aparitia sa pe piata, modelul 3310 a fost si ramane cel mai cunoscut model Nokia.

Aspectul si dimensiunile unui astfel de model, erau cu siguranta printre principalele motive pentru care cei care aveau in vremea respectiva nevoie de un telefon mobil, isi cumparau un astfel de dispozitiv.

Deasemenea, unul dintre cele mai reusite modele ale acestui producator, de la acea vreme, era fara indoiala Nokia 6310, iar acest telefon impresiona prin autonomie, design, fiabilitate si utilizare. Acest model a aparut in anul 2001, iar la un an distanta, cei de la Nokia au scos pe piata modelul 630i, care a venit cu o serie de imbunatatiri, printre care trei benzi de frecventa, suport Java, si ecran cu leduri albastre.

In anul 2003, Nokia a lansat un alt model care va ramane in istorie ca fiind unul dintre cele mai bune telefoane din vremea respectiva, si anume Nokia 1100. Daca modelul anterior prezentat era preferat de cei cu bani si cu o situatie financiara buna, acest model era in topul preferintelor celor cu venituri medii. Acesta este si primul telefon Noka, cu lanterna.

In urmatorii ani, au aparut pe piata, rand pe rand, modele precum Nokia N70 si N90 (in anul 2005), Nokia 8800 tot in acelasi an, la fel ca si Nokia N95. Anul 2007 a adus pe piata modelul Nokia 5310, in timp ce anul 2008 a adus modelul Nokia 5800 XpressMusic.

Ei bine, cam anul 2008 a fost si ultimul an in care Nokia a dominat autoritar piata de telefoane mobile, pentru ca mai apoi, modelele lansate nu s-au mai bucurat de succesul pe care l-au avut modelele prezentate mai sus.

Odata cu aparitia smartphone-urile, se pare ca Nokia a iesit total din preferintele fanilor, care au inceput sa opteze pentru Samsung sau pentru iPhone, atunci cand isi doresc cele mai la moda telefoane, sau opteaza pentru modele de la HTC, LG, Sony sau Huawei, atunci cand isi doresc telefoane performante la preturi atractive.

Deci, dupa cum se poate vedea, ar fi cam sase producatori care sunt preferati de catre utilizatori in defavoarea smartphone-urilor Nokia, iar din acest motiv, si telefoanele brandului finlandez sunt destul de ieftine.

Chiar si piesele de schimb vor fi mai ieftine, astfel ca daca vei cauta un touchscreen Nokia, acesta va fi cu mult mai ieftin decat un touchscreen pentru un model Samsung sau pentru un iPhone.

Ei bine, in ciuda faptului ca Nokia nu se mai bucura de succesul de altadata, cu siguranta ramane un producator care scoate pe piata telefoane de calitate, asa ca se merita oricand sa iti cumperi un telefon al acestui brand.

0 Shares
You May Also Like