Gradinita de stat sau cea private?

0 Shares
0
0
0

Pentru parintii din capitala care vor sa isi dea copiii la o gradinita privata recomandam gradinita particulara Sector 1.

Gradinitele de stat sau cele particulare ar trebui sa ofere copilului siguranta, un program de activitate educativ si variat si un mediu cat mai sanatos in care el sa se poata dezvolta in mod cat mai armonios.

Pentru a va asigura ca veti lua cea mai buna decizie pentru copilul vostru noi va aratam care sunt avantajele si dezavantajele alegerii sistemului de invatamant prescolar si de stat cat si ale celui privat.

Calitatea pe care o are actul educational este foarte mare in gradinitele de stat pentru ca educatoarele au experienta si pot sa ii asigure copilului si o educatie extrem de buna.

Grila de activitati diversificate precum si adaptarea la cerintele din prezent sunt elemente foarte importante.

Cele mai multe gradinite sunt renovate si au fost de asemenea dotate si cu mobila noua si cu materiale educationale foarte moderne.

Sunt si gradinite cu un program saptamanal si cu bucatarie proprie, desigur ele se grasesc in randul celor private.

Tarifele sunt si ele relativ ieftine comparativ cu cele din mediul privat.

Curtile au spatii foarte generoase pentru joaca copiilor. Unele gradinite au si contracte cu teatrele pentru a realiza activitati recreative.

Printre dezavantaje putem sa enumeram faptul ca sunt foarte multi copii in grupa la gradinitele de stat si in cazul in care unul dintre ei se imbolnaveste in mod sigur se pot imbolnavi si ceilalti in urmatoarele zile si in consecinta lipsesc cateva zile.

Educatoarele nu au cum sa dea atentia necesara fiecarui copil in parte fiind in general suprasolicitate.

Orele la care se studiaza limbi straine sunt simple. Logopedul si psihologul de obicei nu au cabinetul in gradinitele de stat si apartin de scolile aflate in apropiere.

Avantajele pe care le au gradinitele private sunt semnificative. Numarul de copii intr-o grupa este de cel mult 12. Salile si clasele sunt spatioase si sunt luminoase si dotate cu aparate video si audio moderne.

Pe langa programul educational care este obligatoriu exista si o gama vasta de optionale si anume faptul ca se invata mai multe limbi straine si se dezvolta aptitudinile de dans, de actorie, de informatica, dansurile sportive, tenisul, inotul, pictura, karatele, muzica si pianul dar si actoria.

Alimentatia oferita este variata, nu trebuie sa va faceti griji pentru consumabile si rechizite, asistenta medicala este permanenta si beneficiati oricand de logoped. Se asigura si transportul copiilor la gradinita si aveti posibilitatea de a verifica daca micutul este corespunzator ingriit datorita sistemelor de supraveghere online care va sunt puse la dispozitie de cele mai multe gradinite private.

Printre dezavantaje vom enumera in primul rand experienta slaba a educatoarelor. Cele care lucreaza in privat au terminat destul de devreme studiile deci nu au experienta.

Tarifele pot sa fie mari si uneori pot sa nu fie proportionale cu rezultatele pe care le asteptati.

Spatiul unde are loc activitatea este in general o vila cu 2 sau cu 3 etaje care are scari abrupte de care se pot impiedica copiii.

0 Shares
You May Also Like