De ce util un afterschool pentru copii?

De ce util un afterschool pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Este cat se poate de evident faptul ca, fiecare parinte isi doreste sa petreaca foarte mult timp alaturi de copilul sau, insa acest lucru in cele mai multe cazuri nu este posibil.

De ce? Raspunsul este unul cat se poate de simplu, si anume ca, parintii trebuie sa munceasca pentru a castiga suficienti bani astfel incat, intreaga familie sa duca o viata lipsita de griji.

In aceste conditii, atunci cand ambii parinti trebuie sa mearga dimineata la servici, si nu ies de la locul de munca pana dupa-masa sau seara, este evident ca trebuie sa gaseasca o solutie in ceea ce ii priveste pe cei mici.

Asadar, dimineata inainte de a merge la servici, parintii vor trece pe la gradinita si/sau pe la scoala, pentru a-i lasa acolo pe cei mici, iar apoi vor merge la servici. Ei bine, dar oare ce se va intampla cu cei mici, dupa orele de curs?

Acestia, cel mai probabil isi vor petrece timpul intr-un afterschool, la sfarsitul programului scolar. Din ce in ce mai multi parinti aleg sa isi inscrie copiii la programul afterschool, pentru a fi linistiti la servici, pentru ca prichindeii lor sunt in siguranta.

In randurile care urmeaza, vom discuta putin despre afterschool-uri, si veti vedea ce beneficii pot avea copiii care sunt inscrisi de catre parinti, la un afterschool. Continuati sa cititi, pentru a descoperi cele mai importante beneficii ale programelor afterschool!

Un bun program afterschool poate transforma orele fara scop de dupa scoala in timp de invatare productiv. Acesta este un beneficiu mare, in special pentru copiii care invata si gandesc diferit. Iata cateva lucruri pe care le poate face un program afterschool de inalta calitate pentru copii, si de ce este indicat sa va inscrieti copilul la afterschool.

  1. Creati un sentiment de apartenenta.

Daca programul afterschool nu este condus de districtul scolar sau de o unitate locala, poate fi un mod pentru copilul dvs. de a-si face prieteni noi. Faptul ca este departe de scoala, ii poate oferi o pauza de la orice clisee obisnuite sau probleme sociale.

Daca programul afterschool este local sau se desfasoara chiar la scoala, poate fi un mod placut pentru copilul dvs. de a se conecta cu semenii intr-un nou cadru. Copiii din programele de dupa-scoala au mai multe sanse sa fie inclusi, si se simt de parca fac parte dintr-un grup.

Aceste programe au adesea mai multa supraveghere din partea adultilor, in comparatie cu timpul oferit de locul de joaca.

  1. Imbunatatirea abilitatilor sociale.

Un program bun promoveaza cooperarea, sprijinul si respectul. Acest lucru poate ajuta copiii sa se simta mai in siguranta cu privire la participarea la un joc sau la inceperea unei conversatii.

  1. Ofera sprijin academic.

Multe programe dupa scoala ofera ajutor pentru acasa. Aceasta perioada poate fi de mare ajutor pentru copiii care se lupta cu temele pentru acasa, sau care nu se pot aseza sa isi faca temele, pana tarziu.

A duce insa acest lucru la bun sfarsit imediat dupa scoala, poate face searamai placuta pentru toata lumea. Copiii nu vor fi stresati pentru ca nu au reusit sa isi termine de facut temele, iar parintii nu isi vor mai bate capul cu pentru a ajuta copiii sa rezolve problemele la matematica, sau sa creeze diferite compuneri.

Asigurati-va ca persoanele care lucreaza la afterschool, sau alti copii care isi petrec timpul in acelasi loc, nu fac temele si pentru copilul dvs. Unele centre nu au profesori sau ajutoare care sa poata face fata copiilor care se confrunta cu temele.

  1. Invatarea lucrurilor mai distractiva

Unele programe dupa scoala ofera cursuri in domenii precum stiinta sau calculatoare. In cadrul unor astfel de programe, nu exista teste si elevii pot lucra impreuna in grupuri. Este un mod distractiv si semnificativ pentru copii, de a lucra impreuna cu alti copii in zonele de care se bucura.

De asemenea, programele after school, le pot oferi copiilor optiuni artistice precum drama si muzica, ceea ce ii poate ajuta pe copii sa gaseasca noi interese.

  1. Siguranta si supraveghere.

Copiii sunt cei mai vulnerabili. Cu siguranta, in cazul in care parintii nu au posibilitatea de a-i supraveghea pentru ca se afla la servici, acestia nu trebuie lasati nesupravegheati.

Exista atat de multe cazuri ale copiilor obligai sa faca lucruri grave (sa bea, sa fure, sa se drogheze, unii sunt rapiti, etc.), incat parintii trebuie sa isi inscrie copiii la afterschool, pentru a fi in siguranta pana cand ei se intorc de la servici.

In plus, pentru ca sunt la programul de dupa scoala, copiii vor invata, vor avea temele facute si vor avea rezultate bune la invatatura, fiind supravegheati in tot acest timp.

Dupa cum se poate vedea, pentru parinti este foarte important sa isi stie copiii in siguranta, cand ies de la scoala, iar solutia cea mai buna este ca acestia, sa isi petreaca timpul la afterschool, pana cand parintii ies de la servici, si merg dupa ei.

0 Shares
You May Also Like