Ce beneficii are pictura pentru copii?

Ce beneficii are pictura pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Pictura este o activitate care poate fi desfasurata si de catre copii, dar si de catre adulti, si este o activitate care poate veni cu o multime de beneficii. Totusi, pictura nu se limiteaza doar la un efort artistic, ci poate sa ofere multe avantaje pentru sanatate.

Este o tehnica terapeutica si calmanta extrem de eficienta, care poate contribui la cresterea sanatatii mintale si fizice.

Chiar si pentru copii, pictura are foarte multe beneficii, iar in continuare veti putea afla despre ce este vorba. Continuati asadar sa cititi pana la final, si veti ramane surprinsi de numarul mare de beneficii pe care pictura le are pentru cei mici.

 1. Pictura exercita creierul copilului

Activitatile creative precum pictura, folosesc o parte diferita a creierului decat cititul si matematica. Partea dreapta a creierului este jumatatea noastra creativa si responsabila de abilitatile vizuale si de intelegerea a ceea ce vedem prin ochii nostri.

Jocurile creative si activitatile de pictura ajuta la exercitarea creierului „drept” al copilului dvs., ceea ce duce la o dezvoltare generala a sanatatii creierului.

 1. Copilul invata cum sa-si exprime propriile sentimente transformand propriile idei si sentimente pe hartie.
 2. Pictura construieste stima de sine.

Oferindu-i copilului activitati de pictura deschise, nu exista nici un mod corect sau gresit de a picta. Accentul se pune pe proces, astfel incat fiecare copil sa aiba succes, indiferent de nivelul de calificare sau stadiul de dezvoltare.

 1. Copilul invata cum sa ia decizii si sa rezolve problemele.

Pe masura ce copilul lucreaza si picteaza, ei iau decizii cu privire la propriile opere de arta. Poate lua decizii in ceea ce priveste picturile pe care le va efectua, poate lua decizii in ceea ce priveste culorile si nuantele pe care le va folosi pentru operele sale.

Acest lucru poate parea nesemnificativ pentru parinti, dar pentru cei mici este foarte important, pentru ca invata de mici sa ia decizii si sa rezolve problemele cu care se confrunta.

 1. Pictura ajuta la ameliorarea stresului.

La fel ca si adultii, cei mici se streseaza si ei. Pictura este o modalitate prin care copilul poate elimina stresul cu care se confrunta, si cu siguranta este un mod sanatos de a-si exprima sentimentele.

 1. Pictura ajuta la dezvoltarea controlului muscular.

Lucrul cu o pensula sau un instrument mic ajuta la dezvoltarea abilitatilor motrice fine (controlul muscular mic). In timp ce lucreaza pe foi mari de hartie, acest lucru il ajuta la dezvoltarea controlului muscular mare (abilitati motorii brute). Pictura ajuta, de asemenea, la dezvoltarea coordonarii ochilor mainii copilului.

Parintii care sunt constienti de acest avantaj al picturii pentru cei mici, le comanda carti de pictat cu degetelele celor mici, astfel incat acestia inca de la 2-3 anisori sa inceapa sa picteze, folosind degetele, pentru ca sunt inca mici pentru a folosi pensula pentru pictura. Acest lucru ajuta de-asemenea la dezvoltarea abilitatilor motrice fine.

 1. Pictura este o experienta senzoriala.

Copilul construieste o baza de cunoastere a diferitelor experiente senzoriale, cum ar fi cum se simte sa atinga hartia cu vopseaua degetelor sau cum se simte miscand peria cu bratul peste hartie. Experientele senzoriale sunt importante deoarece ajuta copilul sa exploreze si sa inteleaga lumea din jurul lor.

 1. Pictura ii ofera posibilitatea copilului de a experimenta cauza si efectul. In timp ce picteaza, copilul experimenteaza si gandeste ca un om de stiinta. Permiteti-i copilului sa amestece culorile impreuna pentru a incerca noi combinatii si a explora cu vopsea si culoare.
 2. Pictura ajuta la dezvoltarea limbajului verbal.

De multe ori, prescolarii abia asteapta sa impartaseasca cu voi pictura lor. Asigurati-va ca nu ghiciti ce credeti ca au pictat, ci mai degraba intrebati-i in legatura cu tabloul. Punand intrebari deschise, acest lucru va ajuta la intinderea si cresterea gandirii si abilitatilor verbale ale copilului.

 1. Pictura poate juca rolul terapiei pentru un copil care poate simti emotii diferite; indiferent daca aceste sentimente sunt subtile sau extreme. Pe langa comunicare, pictura ii poate ajuta pe copii sa se simta mai bine cu privire la lucrurile pe care le-ar fi imbuteliat in interior.
 2. Pictura ii poate ajuta pe copii sa invete dimensiuni, forme, modele si modele. Acestea sunt toate aspectele critice ale curriculumului lor in anii prescolari.

Asadar, dupa cum se poate vedea, pictura este o activitate care are o multime de beneficii pentru copii, iar din acest motiv, este important ca parintii sa le ofere celor mici sansa de a picta. Inca de la cele mai fragede varste, acestia pot fi incurajati sa picteze, de catre parintii care le comanda carti de pictat cu degetelele.

Apoi, odata cu trecerea timpului, parintii le pot cumpara celor mici diferite blocuri pentru desen si diferite vopsele pe care sa le vopseasca pentru a picta. Exista parinti care isi inscriu copiii la pictura, constienti de beneficiile acesteia pentru cei mici.

0 Shares
You May Also Like