Cum se procedeaza atunci cand moare cineva?

Cum se procedeaza atunci cand moare cineva?

0 Shares
0
0
0

Singurul lucru de care putem fi siguri in viata, este ca nu putem scapa de moarte. Nu putem afla cand si cum vom muri, dar cert este faptul ca acest lucru se va intampla intr-o buna zi. Exista o multime de motive datorita caruia oamenii mor in fiecare zi, iar in continuare vom prezenta cateva exemple:

Accidente

Accidentele au loc fix atunci cand oamenii se asteapta mai putin. Exista tot felul de accidente, care le pot fi fatale oamenilor. Unii pot muri dupa ce au fost implicati in accidente de masina. Altii pot muri in urma unor accidente de munca, insa exista si accidente casnice care pot provoca moartea.

Boli mortale

Cele mai multe persoane insa, ajung sa isi piarda viata, datorita unor lupte cu diferite boli. Exista de exemplu oameni care mor in urma suferirii unui accident vascular cerebral. Altii pot muri dupa ce au luptat foarte mult pentru a se vindeca de bolile de inima, iar exemplele pot continua.

Suicid

Din diferite motive, unii oameni aleg sa isi incheie socotelile cu viata, si se sinucid. Unii au datorii, iar pentru ca nu mai fac fata stresului, isi pun capat zilelor. Altii afla ca sunt bolnavi grav, si pur si simplu intra intr-un soc emotional atat de puternic, incat aleg sa se sinucida.

Exista atat de multe situatii si de motive pentru suicid, iar cei ramasi in urma vor suferi si mai mult, nefiind vorba de o moarte naturala.

Acestea au fost cateva exemple de motive datorita carora, oamenii isi pot pierde viata. Iata insa cum se procedeaza in asemenea situatii:

  1. Anuntarea decesului

In momentul in care cineva moare, un doctor sau un cadru medical, este necesar sa constate si sa declare decesul, astfel incat procesul sa poata continua. In momentul in care cineva moare intr-un spital sau intr-un azil de batrani, cu siguranta personalul spitalului sau al azilului poate sa constate decesul.

Totusi, in cazul in care cineva moare acasa, mai ales daca totul s-a intamplat total neasteptat, martorii sau apropiatii persoanei decedate, trebuie sa sune de urgenta la 112. De regula, persoana decedata va fi transportata intr-o camera de garda, unde va fi declarat decesul, dupa care va fi imbalsamata, imbracata, cosmetizata si transportata de catre echipa firmei de servicii funerare, la capela unde trupul neinsufletit va fi depus pana la inmormantare.

Alegerea unei firme de servicii funerare, cu siguranta poate fi o misiune grea, mai ales acum, cand pe piata isi desfasoara activitatea atat de multe firme care presteaza servicii funerare, insa cu un clcick pe , alegerea firmei va fi deja facuta.

De ce? Pentru ca toti cei care ajung pe site-ul celor de la 07Funerar si descopera ceea ce firma poate oferi, vor alege aceasta firma, care dispune de o flota auto impresionanta pentru transportul funerar.

Firma are personal calificat si experimentat, are de-asemenea sali de imbalsamare pentru a imbalsama persoanele decedate, dar si camere mortuare, plus multe alte facilitati.

Este lesne de inteles asadar, care sunt motivele datorita carora, familiile greu incercate, imediat ce acceseaza , aleg ca 07Funerar sa se ocupe de pregatirile de inmormantare pentru cei dragi lor.

Informarea familiei si a rudelor

Cu siguranta, daca o persoana din familia dvs. isi va pierde viata, va fi necesar ca dupa constatarea decesului, sa incepeti sa sunati ceilalti membrii ai familiei, dar si rudele si prietenii.

Aceasta poate fi una dintre cele mai dificile sarcini, dat fiind faptul ca fiecarei persoane ii este greu sa vorbeasca in asemenea momente, si mai ales sa spuna ca a murit cineva din familie. In plus, exista si oameni curiosi din fire, care pun intrebari proaste despre cum s-a intamplat nefericitul eveniment, cand, dar si alte intrebari care nu isi au rostul.

Tocmai din acest motiv, informarea familiei si a rudelor ca a murit un membru al familiei, este o sarcina extrem de grea, dar care trebuie indeplinita.

Pregatirile pentru ceea ce urmeaza

Familiile indoliate, cu siguranta trebuie sa se ocupe de pregatirile pentru ca dupa cum se stie, in Romania, o persoana decedata este tinuta 3 zile, unde are parte de 2 nopti de priveghi, dupa care este inmormantata.

Familiile indoliate trebuie sa decida cat mai repede daca vor inmormanta sau daca vor incinera decedatul. Acest aspect este important de stiut si de firma de servicii funerare, care se va ocupa de transportul funerar, si care va trebui sa stie daca trupul neinsufletit va fi transportat la capela sau la incinerator.

Asadar, atunci cand o persaoa moare, cei ramasi in urma, trebuie ca mai intai de toate sa anunte decesul, pentru ca o persoana autorizata sa constate si sa declare decesul. Apoi, va trebui informata familia despre acest lucru, alaturi de prieteni si rude. Se va alege firma de servicii funerare care se va ocupa de toate cele necesare, dupa care vor incepe pregatirile pentru inmormantare sau incinerare.

0 Shares
You May Also Like