Extinderea vizelor turistice in Israel

0 Shares
0
0
0

Pot exista mai multe motive pentru care o scurta calatorie in Israel poate duce la necesitatea de a ramane o perioada mai lunga de timp decat permite permisul Visa initial. Daca se intampla acest lucru, trebuie sa depuneti o cerere de extindere a vizelor turistice la Ministerul de Interne (Misrad Hapnim).

Cu siguranta in cazul in care va aflati intr-o astfel de situatie, trebuie sa accesati cat mai repede posibil un site de avocatura din Israel pentru a te ajuta la procesul de sedere prelungita in Israel.

CE ESTE VIZA B-2?

Viza B-2 este acordata unei persoane care viziteaza Israelul pentru o perioada scurta de timp ca turist. Aceasta viza este de obicei emisa pentru strainii care isi doresc sa mearga in vacanta, dar este acordata si pentru calatorii scurte de afaceri sau vizite in diverse scopuri.

Viza turistica catre Israel ar trebui diferentiata de alte tipuri de viza, cum ar fi viza de student sau viza de voluntariat. Cu toate ca cetatenii din anumite tari, cum ar fi Anglia, Franta, Rusia si multe altele, nu trebuie sa solicite in avans o viza pentru a intra in Israel, pentru alte natiuni este obligatoriu ca una sa fie aprobata viza inainte de sosirea la frontiera.

In general, Viza Turistica B-2 este eliberata la intrarea in Israel la trecerea la frontiera si este valabila pana la 3 luni de la data eliberarii, cu toate acestea agentii de imigrare israelieni sunt autorizati sa acorde viza B-2 pentru o perioada mai scurta de timp.

IMI POT EXTINDE VIZA TURISTICA?

Da, dar este dificil si nu exista nicio garantie ca va fi acordata. Viza B-2 poate fi prelungita timp de peste 3 luni in circumstante care inconjoara motive precum sanatatea, familia si evenimentele speciale. Daca oricare dintre aceste exemple poate fi dovedit cu documentatie sau dovezi valide, poate fi acordata o prelungire.

POT CASTIGA O PRELUNGIRE DACA PARASESC ISRAELUL SI MA INTORC?

Desi in unele circumstante acest lucru poate fi in regula, ofiterii israelieni de control la frontiera au dreptul sa refuze dreptul dumneavoastra de a intra in tara odata ce ati plecat. Acest lucru se datoreaza faptului ca de fiecare data cand plecati si va intoarceti in Israel trebuie sa vi se elibereze o noua viza, indiferent daca ultima dvs. viza a expirat sau nu.

In cazul in care de exemplu, viza dvs. este eliberata timp de 3 luni, dar parasiti Israelul pentru cateva zile acoperite in viza B2, nu este garantat ca va veti putea intoarce din nou. In orice caz, la intoarcere trebuie eliberata o noua viza, care poate fi pentru inca 3 luni sau mai scurta.

Daca grefierii de control de frontiera decid ca legea incalcarii imigratiei israeliene a fost incalcata si scopul vizitei nu este turismul, se poate emite un refuz de intrare sau daca viza dvs. va fi redusa la termen scurt. In cazul in care un resortisant strain intra si iese din Israel pe larg, aceasta activitate poate fi considerata suspecta; o viza turistica trebuie utilizata numai pentru vizite scurte si informale.

Controlul de frontiera israelian subliniaza faptul ca un resortisant strain nu poate ramane in Israel mai mult de 3 luni in fiecare an cu viza de turist.

Interesant este ca aceasta afirmatie nu apare in lege. Cu toate acestea, daca doriti sa stati in Israel pentru perioade mai lungi de timp, este recomandat sa cautati o alta viza optionala.

CUM IMI EXTIND VIZA TURISTICA?

In primul rand, trebuie sa va adresati Autoritatii pentru populatie si imigrare la Ministerul de Interne local pentru a rezerva o programare. Odata rezervata, va trebui sa explicati unui oficial de ce viza trebuie sa se extinda. Acest lucru va necesita unele dovezi, cum ar fi o invitatie, o scrisoare de la un membru al familiei, rapoarte medicale sau documente judiciare.

De asemenea, trebuie sa imprimati si sa completati o „viza de intrare” sau „formular de extindere viza turistica” si sa o aduceti la programare. Alte documente importante care trebuie aduse la aceasta intalnire includ:

  • Doua poze de pasaport;
  • fotocopie a documentelor de calatorie (pasaport);
  • Dovada mijloacelor financiare suficiente;
  • Bilete de avion anterioare.

De asemenea, trebuie platita o taxa de 24 de dolari sau 21 de euro (incepand cu 2019). Daca este cazul, cineva ar trebui sa aduca documentatia privind un bunic evreiesc. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in conformitate cu Legea returnarii, sunteti eligibil pentru cetatenia israeliana. Aducand documentatie privind dreptul de a face Aliyah, este mai usor sa extindeti viza.

Acestea sunt detaliile pe care trebuie sa le cunoasteti in cazul in care urmeaza sa calatoriti in Israel, iar din diferite motive va trebui sa ramaneti putin mai mult decat v-ati planificat. Accesati insa http://www.si-law.ro, si luati legatura cu renumitul avocat Samy Ilie, care va poate fi de mare ajutor in aceasta problema.

0 Shares
You May Also Like