De ce unii utilizatori prefera iPhone in defavoarea Android?

De ce unii utilizatori prefera iPhone in defavoarea Android?

0 Shares
0
0
0

Smartphone-ul este cel mai important dispozitiv pentru fiecare persoana, iar la nivel mondial in clipa de fata, aproape fiecare persoana detine cel putin un astfel de dispozitiv. Exista chiar persoane care folosesc doua sau mai multe smartphone-uri.

Exista mai multe detalii care conteaza atunci cand vine vorba de alegerea unui smartphone, iar sistemul de operare al acestuia este un factor important de luat in considerare. Cele mai multe telefoane vin cu sistemul de operare Android, insa exista si alternativa iOS, intalnita la telefoanele iPhone de la Apple.

Foarte multe persoane isi indreapta atentia spre dispozitivele iPhone, tocmai pentru ca sunt diferite de telefoanele Android (Samsung, Sony, Huawei, Nokia, etc., scot pe piata telefoane cu acest sistem de operare, pe cand iPhone este singurul smartphone iOS).

In afara faptului ca sistemul de operare este diferit, dispozitivele iPhone au si alte puncte forte, iar procesorul este de fiecare data unul dintre acestea. Cipul A12 Bionic din iPhone XS de exemplu, este mai performant decat Snapdragon 855 al dispozitivului Samsung Galaxy S10 Plus, iar aici mentionam faptul ca Samsung este cel mai renumit producator de smartphone-uri Android de pe piata.

Cei care au realizat comparatii intre dispozitivele iPhone si cele Android, au constatat de-asemenea ca dispozitivul iPhone anterior mentionat, transcrie mult mai repede un clip video, in doar 39 de secunde. Aceiasi sarcina o indeplineste Samsung Galaxy S10 in 2 minute si jumatate.

O mai buna integrare hardware si software, reprezinta de-asemenea un alt plus pentru iPhone. In alti ani, au existat o multime de exemple despre avantajul pe care Apple il detine din acest punct de vedere. Cel mai recent exemplu este Face ID, care va conecteaza in siguranta la iPhone folosind o scanare 3D a fetei printr-un senzor TrueDepth. Alte companii au incercat sa copieze ID-ul Face, dar niciuna nu a reusit.

Animoji si Memoji sunt alte exemple de hardware si software Apple care lucreaza perfect impreuna. Echivalentul Samsung, AR Emoji, pare ca un efort pe jumatate copt prin comparatie.

Un alt motiv datorita caruia utilizatorii aleg dispozitivele iPhone, este acela ca sunt foarte simplu de utilizat (mai simplu decat telefoanele Android ar spune cei care au folosit ambele sisteme de operare).

In ciuda tuturor promisiunilor producatorilor de telefoane Android de a-si eficientiza dispozitivele, iPhone ramane cel mai usor de utilizat telefonul de departe.

Unii ar putea lamenta lipsa schimbarilor in aspectul iOS de-a lungul anilor, dar exista multe persoane care considera ca de fapt acesta este un avantaj, in conditiile in care si cele mai noi dispozitive functioneaza cam la fel ca in 2007.

De-asemenea, cei care au nevoie de un nou smartphone aleg un dispozitiv iPhone pentru ca Apple propune mereu actualizari, iar majoritatea celor care folosesc un smartphone iPhone, au dispozitivul actualizat la cea mai recenta versiune iOS. In schimb, nu toti cei care au telefoane Android, folosesc ultima versiune a acestui sistem de operare.

Acestea sunt in mare parte, cateva dintre motivele datorita carora foarte multe persoane care au nevoie de un smartphone nou, aleg un dispozitiv iPhone in defavoarea unui dispozitiv Android.

Cu toate acestea insa, unii utilizatori opteaza pentru Android datorita costurilor. De exemplu, cei care isi doresc un dispozitiv iPhone, trebuie sa scoata din buzunar o multime de bani, chiar daca aleg modelul iPhone X, lansat acum aproape 2 ani.

Cei care isi doresc sa aleaga un smartphone de la Samsung sau Huawei (din gama de varf), vor plati mai putini bani pentru achizitia telefonului.

Apoi, un display iPhone X, sau orice alte piese iPhone X, sau piese pentru orice alte dispozitive iPhone, sunt mai scumpe decat pentru telefoanele Android.

Chiar si accesoriile iPhone sunt mai scumpe in comparatie cu accesoriile telefoanelor Android. De aceea, multe persoane care au nevoie de un smartphone, opteaza totusi pentru cele mai noi telefoane Android.

Cu toate acestea insa, in ceea ce priveste calitatea telefoanelor si functionarea lor, dispozitivele iPhone sunt de nota 10.

0 Shares
You May Also Like