Cum se foloseste un motocultor?

Cum se foloseste un motocultor?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand aveti de gand sa cumparati un motocultor, trebuie sa stiti de la bun inceput ca pe piata exista diferite modele, cum ar fi un motocultor Rabota K10 de exemplu.

Exista motocultoare care fac parte din gama hobby, exista motocultoare semiprofesionale dar si motoare profesionale precum motocultorul Rabota K10 amintit anterior, care este dotat cu un motor de 10 CP, euro 5. Acesta dispune de o cutie de viteze cu priza de putere, dar si de o carcasa reductor din fonta si de roti de cauciuc.

Motocultorul este de-asemenea dotat si cu freze de pamant segmentabile, cu 4 randuri de cutite. Daca intentionati sa cumparati un astfel de utilaj performant pentru propria gradina, aveti posibilitatea de a-l accesoriza cu un plug de arat, cu un plug de bilonat, cu o remorca, sau cu diferite alte accesorii.

Un motocultor Rabota K19 este destinat utilizarii pe suprafete mari, dat fiind faptul ca este un utilaj puternic. Inainte de a incepe utilizarea motocultorului, este foarte important sa verificati starea terenului, mai ales daca terenul respectiv nu a mai fost lucrat pana acum.

Un factor foarte important pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand doriti sa utilizati un motocultor, este nivelul de umiditate al solului.  Motocultoarele de calitate superioara, care sunt profesionale precum Rabota K10, pot fi utilizate chiar si pe cele mai dure si dificile tipuri de soluri, precum cele lutoase sau nisipoase.

Daca doriti sa utilizati motocultorul pe un teren care pana in prezent nu a mai fost folosit pentru alte culturi, cel mai indicat ar fi sa astepati 3 zile. Udati intens terenul timp de 3 zile, iar apoi asigurati-va ca solul este suficient de bine scurs, si ca puteti sa folositi in cele mai bune conditii utilajul.

Este foarte important de-asemenea ca inainte de a pune in functiune motocultorul, sa va asigurati ca indepartati toate buruienile de la suprafata. De preferat ar fi ca acestea sa fie indepartate cu cateva zile inainte de a pune motocultorul in functiune.

De-asemenea, inainte de a utiliza motocultorul, asigurati-va ca cititi cu atentie toate instructiunile de utilizare, care sosesc la pachet cu utilajul de gradina. Cunoscand instructiunile de utilizare, va familiarizati cu produsul, aflati informatii utile despre intretinerea acestuia, dar si despre cum sa il utilizati in conditii de siguranta, si cum sa va protejati cand lucrati (purtati neaparat ochelari de protectie).

Cei mai importanti pasi in utilizarea unui motocultor

  1. Indepartati pietrele, sau diferite alte obstacole de pe suprafata pe care o veti lucra. Indeparati de-asemenea buruienile groase sau vegetatia care se poate incurca in cutitele motocultorului.

Utilajul va putea sa taie buruienile mici, dar cel mai probabil va intampina probleme cand va intalni buruieni mari.

  1. Setati motocultorul la adancimea potrivita. Daca de exemplu solul este dur si compact, alegeti o setare minima, in timp ce pentru solurile tari, folositi setarile medii.
  2. Porniti utilajul (motocultorul) respectand instructiunile oferite de catre producator.
  3. Impingeti motocultorul de manere lent. Lasati-l sa lucreze si nu va grabiti.
  4. Dupa ce ati reusit sa lucrati toata suprafata, setati motocultorul pe cea mai adanca setare, iar apoi treceti perpendicular peste zonele pe care deja le-ati sapat.
  5. Dupa ce ati terminat de maruntit solul, puteti efectua modificari, puteti adauga de-asemenea compost sau ingrasaminte.
  6. Folositi in continuare motocultorul pana in momentul in care materialul organic este amestecat cu pamantul foarte bine, la aproximativ 8 centimetri adancime.
  7. Dati-le nutrientilor vooie si materialului organic sa va imbogateasca pamantul cateva zile.
  8. Setati la o adancime medie motocultorul si apoi treceti peste teren cu scopul de a aerisi pamantul, si pentru a va asigura ca substantele nutritive pe care le-ati adaugat se amesteca foarte bine.
  9. Acesta este ultimul pas, asa ca setati la cea mai mare adancime motocultorul si treceti perpendicular pe toata suprafata terenului.
0 Shares
You May Also Like