Beneficii pentru sanatate ale sucului de sfecla

Beneficii pentru sanatate ale sucului de sfecla

0 Shares
0
0
0

Sfecla rosie este utilizata de mai multe secole cu scopul de a trata mai multe afectiuni, insa este si un aliment nutritiv care contine multe vitamine si minerale. Cu siguranta va puteti bucura de cele mai importante beneficii sfecla rosie daca alegeti sa o includeti in dieta.

De-asemenea, puteti cunoaste cele mai importante beneficii sfecla rosie si in cazul in care alegeti sa consumati suc din sfecla rosie. Dat fiind faptul ca de obicei oamenii discuta despre beneficiile sfeclei rosii inclusa in diete, in cele ce urmeaza am decis sa va prezentam cateva dintre cele mai importante beneficii ale acesteia, atunci o consumati sub forma de suc.

Conform mai multor cercetari, consumul de suc de sfecla rosie va poate oferi o multime de beneficii importante precum:

  1. Scaderea tensiunii arteriale

Sucul de sfecla poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au baut 8 uncii (230 ml) de suc de sfecla zilnic au scazut atat tensiunea arteriala sistolica cat si cea diastolica. Nitratii, care sunt acei compusi din sucul de sfecla care se transforma in acid azotic in sange, ajuta la largirea si relaxarea vaselor de sange, si sunt considerati a fi cauza acestui beneficiu.

  1. Imbunatateste rezistenta la efort

Conform unui mic realizat in anul 2012, consumul de suc de sfecla creste nivelul de nitrati din plasma si creste performanta fizica. In timpul studiului, biciclistii care au fost subiectul studiului si care au baut 2 cani de suc de sfecla zilnic, si-au imbunatatit procesul de parcurgere a distantei de 10 kilometri cu aproximativ 12 secunde, reducand totodata productia maxima de oxigen.

  1. Poate imbunatati puterea musculara la persoanele cu insuficienta cardiaca

Rezultatele unui studiu din 2015 sugereaza beneficii suplimentare ale nitratilor din sucul de sfecla. Studiul a aratat ca persoanele cu insuficienta cardiaca au inregistrat o crestere de 13% a puterii musculare la doua ore dupa ce au consumat suc de sfecla.

  1. Poate incetini progresia dementei

Conform unui studiu realizat in anul 2011, nitratii pot ajuta la cresterea fluxului de sange catre creier la persoanele in varsta, si pot ajuta la incetinirea declinului cognitiv. Dupa ce participantii au consumat o dieta cu continut ridicat de nitrati, care a inclus suc de sfecla, RMN-urile creierului lor au aratat un flux de sange crescut in lobii frontali.

Lobii frontali sunt asociati cu gandirea si comportamentul cognitiv. Sunt necesare mai multe studii. Dar potentialul unei diete cu continut ridicat de nitrati pentru a ajuta la prevenirea sau incetinirea dementei este promitator.

  1. Contribuie la mentinerea unei greutati sanatoase

Sucul de sfecla rosie are un continut scazut de calorii si practic nu are grasimi. Este o optiune excelenta pentru smoothie-ul de dimineata, pentru a va oferi un impuls de nutrienti si energie in momentul in care va incepeti ziua.

  1. Poate preveni cancerul

Sfecla isi capata culoarea bogata din betaleine. Betalainele sunt antioxidanti solubili in apa. Conform unui studiu din 2014, betalainele au abilitati chimio-preventive impotriva unor linii de celule canceroase. Se considera ca Betalainele sunt epiderme cu radicali liberi care ajuta la gasirea si distrugerea celulelor instabile din organism.

  1. Sursa buna de potasiu

Potasiul este un electrolit mineral care ajuta nervii si muschii sa functioneze corect. Daca nivelul de potasiu devine prea scazut, poate aparea oboseala, slabiciune si crampe musculare. Potasiu foarte scazut poate duce la ritmuri cardiace anormale care pot pune viata in pericol. Sfecla este bogata in potasiu. Consumul de suc de sfecla cu moderatie va poate ajuta sa va mentineti nivelul optim de potasiu.

  1. Sursa buna de alte minerale

Corpul dvs. nu poate functiona corect fara minerale esentiale. Unele minerale va stimuleaza sistemul imunitar in timp ce altele sustin oasele si dintii sanatosi. Pe langa potasiu, sucul de sfecla ofera: calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, sodiu, cupru, seleniu si zinc.

0 Shares
You May Also Like