Cum sa construiti un bot de tranzactionare cripto de baza in Python – exemplu Binance DCA Bot

Cum sa construiti un bot de tranzactionare cripto de baza in Python – exemplu Binance DCA Bot

0 Shares
0
0
0

In acest articol, ne vom baza pe cateva dintre conceptele explicate in articolele anterioare, concepute pentru a va ajuta sa intelegeti cum sa construiti un bot de tranzactionare cripto in Python de la zero. Aceasta serie de articole ar trebui sa serveasca, de asemenea, ca un curs practic de invatare a Python, deoarece veti afla conceptele de baza necesare in programare.

Deci, daca pe parcursul acestui articol, simtiti ca va lipsesc cateva concepte de baza, atunci consultati celelalte articole din seria: cum sa construiti un bot de tranzactionare cripto de la zero. Aceasta include baza de baza despre cum sa instalati Python, pip si un IDE pe dispozitivul dvs., precum si cum sa generati cheile API Binance. Daca sunteti un novice in programare, de acolo este recomandat sa incepeti.

Ce este un bot de tranzactionare criptografica?

Un bot de tranzactionare sau un algoritm de tranzactionare este, in esenta, un program care tranzactioneaza automat criptomonede, in numele dvs. Exista o serie de instructiuni sau reguli care ii spun programului cum sa se comporte: cand sa cumpere, cand sa vanda, cand sa pastreze etc. Un bot de tranzactionare ar trebui sa fie capabil sa simplifice si sa imbunatateasca o strategie manuala sau cel putin – sa o automatizeze.

Asadar, sa incepem prin a construi un bot DCA foarte simplu, care va face automat DCA pentru noi pe Binance o data pe saptamana.

Construirea unui bot de tranzactionare criptografica DCA de la zero

Sa incepem prin a instala bibliotecile Python corecte folosind pip:

Sa incepem prin a instala bibliotecile Python corecte folosind pip

Acum deschideti IDE-ul (Mediu de dezvoltare) si creati un nou fisier Python. Vom importa bibliotecile de mai sus in fisierul nostru si vom defini variabilele pentru cheia si secretul nostru API, astfel:

deschideti IDE-ul (Mediu de dezvoltare) si creati un nou fisier Python

Urmatorul lucru pe care vrem sa-l facem este sa cream o functie simpla care va cumpara 0,0014 BTC:

Urmatorul lucru pe care vrem sa-l facem este sa cream o functie simpla care va cumpara 0,0014 BTC

Acum sa adaugam o functie principala care apeleaza functia de mai sus intr-o bucla, dar cu o intarziere de 1 saptamana intre fiecare bucla, astfel incat sa putem DCA (investitia este impartita in sume mai mici care sunt investite separat la intervale regulate predeterminate pana la epuizarea intregii sume de capital) o data pe saptamana.

Acum sa adaugam o functie principala care apeleaza functia de mai sus intr-o bucla, dar cu o intarziere de 1 saptamana intre fiecare bucla

Daca rulam acest script, va cumpara 0,0014 BTC odata lansat si apoi in fiecare saptamana din acel moment. Asadar, din punct de vedere tehnic, munca noastra aici este terminata.

Dar exista unele imbunatatiri ale calitatii vietii pe care le putem aduce scriptului in cazul in care dorim sa extindem aceasta aplicatie in viitor si sa ii adaugam o logica mai complexa.

Deci, sa scapam de toate valorile codificate si sa le inlocuim cu variabile. Ajungem la urmatorul calcul:

sa scapam de toate valorile codificate si sa le inlocuim cu variabile

Ajungem la urmatorul calcul
Observati cum pe randurile 14-18 am adaugat variabilele moneda, cantitate, asociere (pairing)si frecventa. Acum, deoarece avem aceste valori stocate ca variabile, tot ce trebuie sa facem este sa ne jucam cu acele optiuni de configurare pentru a schimba complet comportamentul scriptului nostru. Schimbarea monedei in „ETH” ar DCA (imparti) ETH in loc de BTC, iar schimbarea asocierii ar modifica moneda de baza.

Urmariti videoclipul pentru mai multe detalii despre baza de cod de mai sus:

Tutorial privind botul de tranzactionare criptografica Partea 3: construirea unui bot simplu de tranzactionare criptografica pentru DCAing pe Binance

0 Shares
You May Also Like
Ce este XRP?

Ce este XRP?

Probabil ati agitatia despre XRP, cel mai nou membru al ofertei noastre de criptomonede. In adevaratul stil cripto,…