Dominanța DeFi scade pe măsură ce Bitcoin si XRP fură atenția pieței cripto

Dominanța DeFi scade pe măsură ce Bitcoin si XRP fură atenția pieței cripto

0 Shares
0
0
0

Dominanța finanțelor descentralizate – sau capitalizarea de piață a DeFi ca procent din capitalizarea pieței globale a criptomonedelor – a atins minime noi, nevăzute din iulie anul trecut.

Tabloul de bord al datelor privind Dominanța DeFi al The Block ilustrează o tendință mai largă prin sumarea capitalizărilor de piață ale tokenurilor DeFi pentru Uniswap, Aave, PancakeSwap, Maker, The Graph, Thorchain, SushiSwap, Compound, Yearn.finance, Synthetix, Bancor, 0x, UMA, Curve, Nexus Mutual, 1inch, Balancer, Serum, Alchemix și Perpetual Protocol.

Indicatorul arată în prezent o dominanță de 4,1%, după ce a atins un minim de 4,05%. Ultima dată când dominanța DeFi a fost atât de scăzută a fost pe 12 iulie 2022 – când ponderea sa pe piața criptomonedelor era de aproximativ 4,02%.

Bitcoin in contextul unei crize bancare occidentale

Scăderea recentă a dominanței DeFi coincide cu creșterea cotei de piață a Bitcoinului în acest an. În ultimele 90 de zile, cea mai importantă și cunoscută criptomonedă și-a mărit dominanța de la 37,93% la 44,41%.

Factorii principali care stau la baza recâștigării cotei de piață a Bitcoinului includ îngrijorările legate de o presupusă criză bancară occidentală – promovând ideea pentru unii că standardul de aur al cripto, la fel ca aurul fizic, este un potențial activ de refugiu.

“Nu există nimic asemănător cu o criză bancară în Statele Unite… care să ne reamintească că sistemele noastre sunt fragile”, a declarat CEO-ul Galaxy Digital, Mike Novogratz, în timpul apelului recent privind câștigurile pe trimestrul al patrulea al companiei sale, adăugând: “Am fost într-o orgie a datoriilor, înghesuindu-ne in piata literalmente cu bani ieftini de ani de zile.”

“Cripto a fost, în multe feluri, creat pentru acest moment”, a spus Novogratz.

XRP în creștere în urma bătăliei legale a Ripple

Performanța XRP a depășit chiar și Bitcoinul – un posibil semnal al sentimentelor investitorilor în legătură cu procesul în curs intentat de Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb din SUA (SEC) împotriva companiei asociate de plăți, Ripple.

“Datele Google Trends confirmă că utilizatorii care caută ‘XRP’ sunt foarte interesați de rezultatul acestui caz”, a declarat Strahinja Savic, șeful departamentului de date și analiză la FRNT Financial, adăugând: “Nu este clar ce anume provoacă optimismul în jurul XRP în acest moment. Cu toate acestea, există o atenție semnificativă asupra reglementării cripto. Cazul SEC împotriva Ripple ar putea atrage o atenție sporită ca urmare, amplificând optimismul din partea lui [CEO-ul Ripple, Brad] Garlinghouse și a figurilor apropiate de caz.”

Sursa: TheBlock.co

0 Shares
You May Also Like
Ce este XRP?

Ce este XRP?

Probabil ati agitatia despre XRP, cel mai nou membru al ofertei noastre de criptomonede. In adevaratul stil cripto,…