Cum ne fac florile sa fim mai buni?

0 Shares
0
0
0

Florile de la atelier Floricel ne infrumuseteaza viata, nu doar casa si gradina. Oamenii de stiinta ne arata faptul ca florile aduc buna-dispozitie in viata noastra si ne pot ajuta sa trecem peste cele mai negre perioade din viata, atunci cand se poate instala depresia.

Se stie ca florile simbolizeaza dragostea, dar si prietenia, compasiunea si sunt prezente la orice sarbatoare. Aceste minunate plante, mereu fac parte din viata noastra, astfel ca ne inveselesc gradinile si ne incanta prin culoare si delicatete. Ba chiar mai mult, florile sunt cele care ne imbunatatesc dispozitia si care au un adevarat efect curativ.

Despre flori se mai spune ca imbunatatesc dispozitia si ca au un efect pozitiv asupra starii emotionale, iar din acest motiv, in momentul in care o persoana draga va este bolnava, este indicat sa ii duceti flori.

Florile dupa cum sustin mai multi cercetatori, sunt capabile sa reduca simptomele depresiei, iar mai mult decat atat, incurajeaza relatiile sociale si imbunatatesc memoria pe termen scurt. Se spune ca pentru batrani, florile sunt ideale dat fiind faptul ca pot aduce pacea.

Florile si esentele din flori se folosesc chiar si in medicina, si nu de acum ci de foarte mult timp, iar cele mai multe dintre remediile naturale isi demonstreaza eficienta chiar si in clipa de fata. Oamenii au cultivat flori de cateva mii de ani, iar aceste plante sunt prezente constant in ritualuri ale diferitelor culte si religii, sau chiar si in cadrul unor festivaluri si sarbatori importante in comunitate.

Se spune ca este indicat ca florile sa fie prezente si la locul de munca, pentru ca acestea ar contribui la scaderea nivelului de stres in randul angajatilor, si la cresterea bunei dispozitii. Alte studii sunt de parere chiar ca plantele sunt capabile sa creasca randamentul personalului, curatand aerul din incapere si reducand nivelul de praf.

Chiar si mirosul si culorile florilor se spune ca ar avea efect asupra oamenilor, astfel ca florile albastre si roz ar avea efect de relaxare, pe cand cele rosii cresc romantismul, iar cele galbene cresc randamentul.

Cand se ofera florile

Florile se ofera cu ocazii diferite, iar pentru a da cateva exemple putem preciza ca acestea se ofera la intampinarea unor oaspeti importanti. De-asemenea, florile se mai pot oferi si la sarbatorirea unor persoane cu ocazia unor evenimente fericite din viata acestora.

Aceste minunate plante se pot oferi si la vizitarea unui bolnav aflat la spital, in cazul in care nu exista restrictii medicale in aceasta privinta. Florile pot fi de-asemenea oferite si la incheierea unui spectacol, avand scopul de a exprima admiratia fata de prestatia unor artisti. Florile mai pot fi oferite si la vernisajul unei expozitii sau in cazul in care participati la ceremonii funerare.

Florile se pot oferi si relatia de cuplu, iar in acest caz cu siguranta nu trebuie sa existe o ocazie speciala pentru a oferi flori. Acestea pot sa transmita ideea de “m-am gandit azi la tine”, si cu siguranta pot aduce un zambet pe buzele oricui.

De asemenea, precizan faptul ca nu trebuie sa existe ocazii speciale pentru a oferi flori mamei, surorii sau chiar si prietenei celei mai bune. Cu siguranta prin acest mic gest, aceste femei se vor simti mai apreciate.

Precizam faptul ca in Romania, florile se ofera in numar impar (exceptie facand ceremoniile funerare), iar acestea nu trebuie sa fie ambalate.

Parerea celor mai multe persoane este ca destinatarii florilor trebuie sa fie exclusiv de sex feminin, insa cu siguranta se pot oferi si barbatilor in cazul in care acestia de exemplu sunt absolventi ai unei forme de invatamant, sau se afla internati in spital.

Barbatii mai pot primi flori de exemplu atunci cand este vorba despre vizite ale unor personalitati, sau atunci cand este vorba despre omagierea unor artisti sau cu ocazia sarbatoririi unor evenimente importante.

Florile oferite barbatilor de cele mai mult ori de culoare alba, dat fiind faptul ca albul semnificand puritatea si eleganta.

In incheiere, precizam faptul ca florile sunt o modalitate de a face ziua mai buna atat pentru o femeie cat si pentru un barbat, asa ca recomandarea noastra este ca atunci cand doriti sa surprindeti o persoana draga intr-un mod placut, oferiti-i o floare sau un buchet de flori, si cu siguranta va aprecia gestul dvs.

0 Shares
You May Also Like