Ce rol au sistemele septice?

0 Shares
0
0
0

In mediul rural, si chiar si in diferite orase si pe diferite strazi unde nu exista retea de canalizare, oamenii folosesc fosele septice pentru a putea folosi toaleta din locuinta, si apa calda menajera.

Un sistem septic primeste, trateaza si elimina ape reziduale si solide nedorite din sistemul sanitar al unei cladiri. Substantele solide sunt partial defalcate in namol din interiorul unui rezervor septic si sunt separate de efluent (apa) si spuma (grasime, ulei si grasime).

Efluentul iese din rezervor in mod regulat intr-un camp de scurgere unde este filtrat in mod natural de bacterii si reintrodus in apele subterane. Apa si namol trebuie pompate periodic si nu trebuie sa intre niciodata in campul de scurgere.

Ei bine, mentionam faptul ca oricat de bine ar functiona fosele septice, periodic sunt necesare servicii de desfundare Bucuresti. Pot exista diferite alte probleme sau defectiuni ale rezervoarelor septice, iar in continuare vom dezbate acest aspect.

Cand trebuie inspectat un sistem septic?

Sistemul septic ar trebui inspectat o data pe an, inclusiv imediat ce casa este pusa pe piata pentru vanzare. Acest lucru va spori valoarea casei si va evita orice probleme legate de raspundere care ar putea rezulta dintr-un sistem defect. Este in interesul unui potential cumparator sa insiste ca sistemul septic sa fie inspectat inainte de a cumpara locuinta, daca nu a fost facut recent.

Cum se gaseste sistemul septic:

Deoarece isi indeplinesc functiile esentiale subterane si in afara vederii, nu este neobisnuit ca un proprietar sa nu aiba nicio idee in legatura cu localizarea sistemului septic. Acest lucru nu este de obicei o problema, cu exceptia cazului cand vine vorba de inspectarea sau pomparea rezervorului!

Urmatoarele sugestii pot fi utilizate de inspectori pentru a localiza un rezervor septic daca proprietarul nu stie deja unde este:

 • Un desen “asa cum a fost construit” al casei ar trebui sa includa amplasarea rezervorului. Aceste desene sunt deseori organizate in agentii locale de sanatate si zonare. Este posibil ca sistemele vechi sa nu aiba o astfel de inregistrare.
 • Proprietarul anterior poate fi contactat.
 • Rezervoarele mai noi contin coloane care se ridica vizibil deasupra suprafetei solului.
 • Un tiraj metalic subtire poate fi introdus in pamant si folosit pentru a sonda o zona suspectata. Este important sa faceti acest lucru usor si numai in sol moale si umed pentru a evita deteriorarea rezervorului si a tevilor asociate. Se poate folosi si o lopata, dar este nevoie de un pic mai mult de lucru.
 • Un detector de metale poate fi utilizat in cazul in care componentele rezervorului sunt suficient de metalice.
 • Un mic emitator radio poate fi spalat in toaleta si urmat cu un receptor.
 • Cea mai verde iarba intr-o curte este adesea direct deasupra rezervorului septic. Si zapada se topeste mai repede deasupra rezervorului decat restul curtii. In timp ce acestea nu sunt metode de localizare fals, au fost cunoscute a fi de ajutor.

Sfaturi pentru intretinere

 • Inspectorii ar trebui sa cunoasca urmatoarele informatii, astfel incat sa-si poata informa clientii despre modurile in care pot sa isi deterioreze in mod inadecvat sistemul septic:
 • Numai tesutul de baie poate fi spalat in toaleta. Tampoanele, prosoapele de hartie, capacele de tigara si scutecele trebuie asezate in cosul de gunoi. Chimicalele de uz casnic, cum ar fi benzina, vopseaua, medicatia, antigelul si pesticidele, pot deteriora bacteriile din sistemul septic si nu ar trebui niciodata spalate sau aruncate in jos pe chiuveta. Detergentii si inalbitorul pot intra in sistemul sanitar in cantitati moderate.
 • Autovehiculele nu ar trebui sa fie conduse pe sau aproape de campul de scurgere. Greutatea lor poate afecta in mod inconstient conductele subterane.
 • Numai iarba trebuie sa fie plantata deasupra rezervorului septic si a drenului. Radacinile din copaci si arbusti mari pot provoca daune neprevazute.
 • Nimeni nu ar trebui sa se sape vreodata sau sa se construiasca pe varful campului de scurgere.
 • Toate scurgerile de apa din apa de ploaie, pompele de vapori sau orice apa de suprafata trebuie indepartate de campul de scurgere. Un camp de drenaj supra-saturat poate intarzia procesul de tratare a apei si poate provoca fixarea armaturilor pentru instalatii sanitare.
 • modalitate usoara de a prelungi viata unui sistem septic si de a preveni o inlocuire foarte costisitoare este de a repara imediat robinetele si toaletele cu scurgeri. Orice deseu de apa menajer ar trebui evitat. Luarea de dusuri mai scurte si nefolosirea deseurilor de gunoi reprezinta modalitati de limitare a utilizarii apei.

Securitate sistematica periculoasa

Sistemele septice sunt concepute pentru a gestiona deseurile periculoase si pot prezenta pericole grave pentru sanatate proprietarilor de case si inspectorilor. Urmatoarele sunt o lista de masuri de precautie:

 • Un serviciu profesional de pompare a rezervoarelor septice, nu un inspector, ar trebui sa elimine deseurile solide.
 • Nimeni in afara de un profesionist licentiat si echipat ar trebui sa intre intr-un rezervor. Vaporii nocivi cum ar fi metanul pot provoca asfixierea rapida si moartea.
 • Daca un rezervor septic prezinta semne de slabiciune, rulati cu prudenta! Restrangerea poate fi fatala. Feriti-va de tancuri cu metal de rugina, capace de casa sau orice altceva care pare instabil.
0 Shares
You May Also Like