Ce puteti vizita in capitala Romaniei?

0 Shares
0
0
0

Capitala vibranta si haotica a Romaniei este o atractie de top pentru vizitatorii care doresc sa experimenteze ceva diferit si autentic. In cazul in care intentionati sa vizitati Bucurestiul pentru prima data, este foarte important sa optati pentru un serviciu rent a car Bucuresti. Avand o masina inchiriata la dispozitie, veti putea vizita cele mai interesante locuri din capitala.

In urmatoarele randuri va prezentam cateva dintre cele mai frumoase si mai interesante locatii pe care le puteti vizita atunci cand ajungeti in capitala Romaniei.

Vizitati Palatul Parlamentului

O necesitate a oricarei vizite la Bucuresti, Palatul Parlamentului , cunoscuta si sub numele de Casa Poporului, este fara indoiala cel mai cunoscut reper al perioadei comuniste a Romaniei. Una dintre cele mai impresionante si controversate constructii din lume, Casa Poporului este un simbol de neuitat al unui regim care a remodelat iremediabil istoria tarii.

A doua cea mai mare cladire de pe planeta dupa Pentagon, Palatul Parlamentului se extinde pe 370.000 de metri patrati si are 84 de metri inaltime. O parte din viziunea lui Ceausescu de a-si crea propria versiune a capitalei, constructia este cu adevarat monumentala.

Mai mult de 1.000 de camere, unele cu decoratiuni realizate manual din cele mai fine si mai scumpe materiale, inclusiv metale rare si peste 700 de candelabre de cristal, fara sa mai vorbim de adapostul anti-nuclear si tunelurile de evacuare din subteran. Vizitarea acestei atractii este topul listei noastre cu cele mai bune lucruri de facut in Bucuresti.

Faceti o plimbare pe Bulevardul Victoriei

De la Palatul Parlamentului, va puteti urca in autoturismul inchiriat si puteti seta aplicatia Waze sa va duca pe Bulevardul Victoria. Intinzandu-se pe 2,7 kilometri de la Piata Natiunilor Unite pana la Piata Victoriei, o plimbare pe Bulevardul Victoriei nu este doar cea mai buna modalitate de a vedea principalele atractii istorice si culturale ale capitalei, ci si un punct de plecare excelent pentru a explora Bucurestiul de pe pista batuta pe masura ce bulevardul se intersecteaza cu strazi mai mici cu propriile case vechi si monumente.

Principalele atractii ale bulevardului includ Muzeul National de Istorie, Palatul CEC, Palatul Militar, Piata Revolutiei, Muzeul National de Arta, Ateneul, Muzeul Colectiilor de Arta si Palatul Cantacuzino care gazduieste Muzeul George Enescu.

Explorati Centrul Vechi

Centrul Vechi va fi cel mai probabil prima parte a vizitei dvs. la Bucuresti. Pastrand unele dintre cele mai vechi monumente din Capitala, dar si strazi pline de viata, pline de numeroase restaurante si baruri, aceasta parte, in rest, a Bucurestiului este una dintre cele mai vibrante zone si o necesitate a oricarei vizite.

Principalele atractii includ Hanul Manuc din secolul al XIX-lea, cea mai veche biserica din oras si cea mai veche resedinta de printi medievali, Manastirea Stavropoleos din secolul al XVIII-lea, foste edificii ale bancilor si strazi vechi de negustori.

Sfaturi de calatorie: in timpul verii, strazile inguste sunt aproape complet ocupate de terase in aer liber. Daca preferati o experienta mai putin aglomerata, incepeti-va turul in prima parte a zilei si reveniti seara pentru o cina tipica romaneasca.

Vizitati Muzeul Satului

Muzeul Satului afiseaza o colectie complexa de peste 53.000 de obiecte traditionale in sectiunea in aer liber si spatiile sale interioare. Expozitia permanenta cuprinde peste 300 de monumente, inclusiv biserici din lemn de sute de ani, case traditionale si instalatii, toate aduse la muzeu din diferite colturi ale tarii.

Situat in cel mai mare parc din Bucuresti, Herastrau, acesta este unul dintre cele mai importante atractii culturale ale capitalei si unul dintre cele mai importante muzee in aer liber din Romania.

Un tur al muzeului este o oportunitate unica de a cunoaste o parte fundamentala a patrimoniului cultural al Romaniei fara a iesi din Bucuresti.

Vizitati Cimitirul Bellu

Acest  cimitir  este cu adevarat unul dintre cele mai autentice atractii culturale din Bucuresti, o galerie unica in aer liber, cu sculpturi funerare impresionante si morminte create de artisti celebri din secolele trecute, aproape 200 dintre ele fiind inscrise ca monumente istorice.

Vizitati biserici vechi de secole

Bucurestiul are multe biserici vechi , unele de importanta istorica majora. Datand din secole diferite si construite in diferite stiluri arhitecturale, aceste biserici au picturi interioare de ultima generatie si o istorie bogata care sa le recomande drept atractii culturale cheie.

Va recomandam sa nu ratati bisericile Stavropoleos, Coltea, Zlatari, Bucur, Radu Voda, Sfantu Gheorghe, Sfantu Spiridon Nou, Mihai Voda, Antim si Patriarhia.

Asadar, Bucurestiul este un oras care are sa va ofere foarte multe locuri frumoase de vizitat, iar cele amintite sunt doar cateva dintre acestea. Tinand cont de faptul ca discutam despre capitala Romaniei si cel mai mare oras al tarii, este foarte dificil sa ajungeti de la un obiectiv turistic la altul cu transportul in comun.

Taxiul va costa foarte multi bani pentru a va plimba prin capitala, motiv pentru care de preferat ar fi sa optati pentru un serviciu rent a car Bucuresti. Avand la dispozitie o masina inchiriata, va veti putea plimba in voie prin capitala tarii.

0 Shares
You May Also Like