Ce industrii folosesc cel mai mult sisteme WMS?

0 Shares
0
0
0

Nu este necesara decat o simpla incursiune pe site-urile dezvoltatorilor WMS de top si oricine va intelege ca exista sute de mii de companii, daca nu chiar milioane, in intreaga lume, care folosesc un sistem WMS in acest moment. Desi o mare parte a acestora raman la caracteristicile de baza si nu au cerinte speciale, exista si clienti cu nevoi complexe. Iata in cele ce urmeaza cinci dintre industriile in care sistemele WMS sunt la cea mai mare cautare, atat in lume cat si in Romania, unde un dezvoltator de software WMS asa cum este Point Logistix are drept clienti principali companii din domeniul productiei, retailului si alimentatiei si bauturilor, lista completa de clienti putand fi vizualizata la Pointlogistix.ro.

Companii din sfera productiei

gestiune depozite Crosspoint WMS- soft de la Pointlogistix

Producatorii au cerinte mai complexe in ceea ce priveste depozitarea, o realitate ce impune un sistem WMS drept necesitate absoluta! Operatiunile companiilor care opereaza in sfera productiei includ un mix de bunuri pre-existente si bunuri recent create, combinate intr-o varietate de moduri.
Este posibil ca un producator sa combine piese pentru a crea un produs nou, oferind SKU-uri fiecarei parti pe parcurs, precum si fiecarui produs finit. WMS ar trebui sa functioneze in acest caz intregrat cu instrumente ERP, pentru a mentine nivelurile adecvate ale stocurilor si ritmul productiei. Exista, de asemenea, o bucla de feedback bazata pe comenzi si returnari de produse, in care un WMS este de nepretuit pentru ca o companie sa stie cat sa produca si cand sa incetineasca sau sa accelereze liniile de productie.

Retail si bunuri de consum

Retailerii din comertul clasic apeleaza din ce in ce mai mult la solutii WMS complexe, pentru a tine pasul cu cerintele mereu in schimbare ale clientilor. In prezent, tot mai multe magazine individuale (si micile lor depozite) functioneaza ca depozite cu scop dublu, in care sunt stocate marfurile pentru vanzare directa in magazin si in care raspund comenzilor online, fie prin ridicare din magazin, fie cu livrare directa.

Alimentatie si bauturi

Companiile de alimente si bauturi (cel mai adesea producatorii acestor articole) sunt o categorie speciala pentru multi dezvoltatori de softuri WMS. Motivul este, desigur, acela ca alimentele si bauturile trebuie sa fie mereu proaspete. Produsele trebuie expediate in anumite intervale de timp, nu trebuie sa se strice in depozit sau pe rafturile magazinelor si de cele mai multe ori trebuie pastrate la temperaturi specifice.
Tocmai din necesitatea de a proteja produsele, acest domeniu este aproape intotdeauna in topul listei celor care folosesc cu cea mai mare incredere produse software WMS.

Companii de logistica (3PL)

Afacerea unui 3PL consta in gestionarea logisticii si comenzilor altor firme, ceea ce face din depozit o functionalitate operationala de baza. Iata de ce companiile 3PL vor fi printre cele aflate mereu pe primele pozitii in topul celor mai frecventi utilizatori de WMS. Majoritatea furnizorilor WMS au pachete concepute pentru natura complexa a unui depozit 3PL, cu o varietate de produse, proprietari, furnizori si sisteme de comenzi care trebuie pastrate separat si mentinute operationale.

Distribuitori en-gros

En-grosistii se bazeaza, de asemenea, pe WMS pentru a-si gestiona lanturile de distributie complexe si comenzile. Orice en-grosist mare va avea nevoie de un WMS pentru a echilibra stocurile si viteza de expediere, mentinand in acelasi timp o precizie ridicata a comenzilor. In plus, functiile WMS pot ajuta astfel de companii sa isi protejeze echipamentul, sa respecte programele de intretinere si sa optimizeze dispunerea depozitelor si rutele de ridicare, astfel incat riscul de accidente sa fie minim.

0 Shares
You May Also Like