Tot ce trebuie sa stii despre becurile auto LED

0 Shares
0
0
0

Luminile cu LED-uri pot fi considerate a fi o inventie relativ recenta, dar ele continua sa-si gaseasca drumul in viata noastra de zi cu zi. Producatorii de autovehicule trec treptat la LED-urile auto, realizand avantajele imense pe care le aduc aceste becuri auto led pentru autoturismele lor.

In urmatoarele randuri veti putea sa descoperiti o multime de lucruri interesante despre becurile auto led, pentru a va convinge cat de important este sa faceti trecerea de la becurile halogene sau de la xenoane la becurile auto led.

Cum functioneaza?

Comparativ cu becurile incandescente obisnuite pe care le gasim de obicei in vehiculele vechi, LED-urile functioneaza diferit. Becurile cu incandescenta creeaza lumina prin arderea unui filament in mijlocul becului. LED-urile, pe de alta parte, contin electroni in interiorul unui material semiconductor. Cand trece curentul, acesti electroni sunt energizati si creeaza lumina.

LED-urile sunt sigure pentru a fi utilizate in masina?

Este o practica adecvata sa solicitati ajutorul unui electrician auto calificat atunci cand va ocupati de sistemul electric din masina. Faptul ca ele produc lumina stralucitoare inseamna ca nu este o idee buna sa privim direct la ele.

Lucrul cel mai important este faptul ca LED-urile sunt de fapt sigure de utilizat in comparatie cu becurile cu incandescenta. Este foarte putin probabil ca ei sa va arda degetele, deoarece vin cu chiuvete de caldura care disipa caldura.

Poti sa faci modificari ale luminii cu LED-uri?

Luminile standard cu led standard nu pot fi reglabile. Cu toate acestea, puteti selecta luminile Led dimmabile. Pentru a profita de acest lucru, aveti nevoie si de un comutator dimmer. Veti obtine performante excelente, precum si o viata prelungita.

LED-urile auto sunt o alternativa mai ieftina?

Chiar daca aparent facand o comparatie intre un pret bec h7 led, si un bec h7 halogen sau un bec h7 incandescent, observam clar faptul ca becul led este mai scump, cu siguranta se merita sa investiti banii in achizitionarea unor astfel de becuri pentru masina dvs.

Odata cu trecerea timpului, veti recupera banii investiti in achizitionarea acestor becuri, dat fiind faptul ca LED-urile folosesc mai putina energie si sunt durabile in comparatie cu lampile cu incandescenta. Becurile cu incandescenta au o durata de viata de aproximativ 2000 de ore. Comparati acest lucru cu LED-urile care pot dura mult peste 25.000 de ore. Salvati banii pe care altfel ati cheltuit pentru a inlocui becurile cu incandescenta.

De ce LED-urile tremura

Motivul numarul unu pentru care LED-urile masinii tremura se datoreaza unei lipse de instalare corespunzatoare. Alimentarea cu energie este un alt motiv. LED-urile ruleaza pe DC in locul becurilor cu incandescenta. Pentru a va asigura ca LED-urile masinii nu clipesc, puteti obtine un driver care converteste curentul de la AC la DC pentru a furniza luminile cu curent constant.

LED-urile sunt ecologice?

LED-urile vor consuma mai putina energie, in special in comparatie cu echivalentele lor cu halogen. De asemenea, ele nu au gaze toxice, ceea ce inseamna ca nu vor contribui la poluarea mediului inconjurator odata eliminata.

In plus, dat fiind faptul ca aceste becuri led au o durata de viata foarte indelungata si nu va fi nevoie sa le inlocuiti des (probabil niciodata daca veti schimba masina la 2-3 ani de zile), nu veti arunca la gunoi becurile, deci nu veti polua mediul inconjurator.

Lumina LED-urilor auto se incalzesc?

Veti simti probabil caldura de la luminile auto aprinse daca veti pune mana pe faruri, dar este considerabil mai putina caldura decat in ​​cazul luminilor xenon si pentru in cazul autovehiculelor cu halogen. Acest lucru se datoreaza faptului ca LED-urile folosesc pana la 95% din energie pentru a genera lumina. Restul de 5% sau mai putin duce la generarea de caldura. Cu toate acestea, opusul este cazul becurilor cu incandescenta.

Trecerea la luminile auto cu LED-uri este o alegere excelenta. Beneficiile depasesc cu mult convingerile. Nu lasati pretul initial sa va influenteze alegerea pentru ca aveti mai mult de castigat decat de pierdut prin alegerea luminilor cu LED-uri pentru masini. Platiti mai mult initial, dar apoi nu va fi nevoie foarte mult timp sa schimbati becurile. Cel mai probabil ajungeti in situatia de a schimba masina, iar becurile inca vor fi functionale.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre aceste becuri auto.

0 Shares
You May Also Like