Tu stii cum se alege corect un intrerupator?

0 Shares
0
0
0

Un intrerupator, desi in aparenta este un produs mic, este unul ci adevarat indispensabil intr-o locuinta. El ne asigura inchiderea si deschiderea circuitului electric, astfel incat iluminatul in interiorul incintelor sa nu constituie o problema. Un intrerupator Sedna, spre exemplu, nu face altceva decat sa actioneze circuitul, cu ajutorul unei comenzi, iar rezultatul va fi acela de a putea beneficia de lumina, in functie de tipul comutatorului.

Pe piata de profil exista o varietate mare de intrerupatoare. Aceste comutatoare, deoarece asa mai sunt numite, sunt proiectate astfel incat sa raspunda nevoilor utilizatorilor, bazat pe tipul instalatiei pe care acestia au realizat-o in interiorul locuintei lor. Astfel, intrerupatoarele pot fi de urmatoarele tipuri: intrerupator simplu, intrerupator dublu, intrerupator Sedna cap-scara si intrerupator cruce.

Cele mai cunoscute tipuri de intrerupatoare sunt cele simple, acolo unde practic nu este necesar sa intervenim prea mult la nivelul instalatiei in cazul montajului. Un intrerupator Sedna simplu va avea proprietatea de a actiona circuitul electric doar pentru inchidere si deschidere, fiind cel mai simplu model de comutator cunoscut.

Un comutator dublu va avea in vedere doua circuite, ceea ce va facilita aprinderea a doua corpuri de iluminat diferite. Avantajul acestor tipuri de intrerupatoare consta in faptul ca poti avea acces la circuit din acelasi loc, din acelasi intrerupator, fara a fi nevoit sa amplasezi comutatoare in toata casa si implicit fire de tensiune electrica. Aceste intrerupatoare se potrivesc foarte bine mai ales in cazurile in care, spre exemplu, se foloseste o aplica cu doua sau mai multe porturi, cu lumina de seara si lumina de veghe. Din acelasi intrerupator se poate seta tipul de iluminare dorit (in acest caz), sau, acolo unde nu sunt variatii diferite de lumina, acesta va aprinde separat circuitele electrice.

Intrerupatoarele cap-cruce, ca si intrerupatoarele cap-scara, permit utilizatorului sa acceseze sistemul de iluminat, din zone diferite. Un intrerupator Sedna cap-scara, va permite, spre exemplu, sa poti aprinde lumina de la un intrerupator aflat in dreptul usii, urmand ca inchiderea sa se poata realiza de la un alt intrerupat aflat langa zona de odihna.

Aceste intrerupatoare ofera un confort sporit, lucru care nu este deloc de neglijat. Accesul se face cu usurinta, iar circuitul electric poate fi comandat din doua puncte diferite.

Daca te hotarasti sa alegi un intrerupator Sedna, vei vedea ca aceste comutatoare sunt o solutie perfecta pentru a-ti acoperi nevoie din punct de vedere al iluminatului. Nivelul de calitate dar si comfortul utilizarii, fac ca aceste produse sa te convinga sa le achizitionezi.

Iluminarea locuintelor noastre, a sediilor pentru birouri sau a oricaror tipuri de incinte, nu se bazeaza doar pe construirea temeinica a instalatiei electrice. Felul in care aceasta va functiona de-a lungul perioadei de utilizare tine foarte mult si de accesoriile folosite, de tipul montajului si mai ales de produsele care genereaza practic functionarea.

Un intrerupator Sedna va oferi interfata cu care te vei obisnui foarte rapid si de care te vei bucura pe deplin, atat datorita caracteristicilor tehnice, cat si datorita celor estetice, pentru ca, de ce sa nu recunoastem, si acest aspect este foarte important intr-o locuinta.

0 Shares
You May Also Like