Care sunt costurile înființării unei afaceri

Care sunt costurile înființării unei afaceri?

0 Shares
0
0
0

Deschiderea unei afaceri implică mai mult decât achiziționarea de mobilier și închirierea unui spațiu de birouri. Numeroase costuri adiționale apar, mai ales în fazele incipiente, fiind astfel necesară o planificare financiară riguroasă și o contabilitate meticuloasă.

Crearea unui plan de afaceri

Esențial în efortul de pornire a afacerii este crearea unui plan de afaceri – o hartă detaliată a noii afaceri. Un plan de afaceri impune luarea în considerare a diferitelor costuri de pornire. Subestimarea cheltuielilor crește fals profitul net așteptat, o situație care nu prezice lucruri bune pentru niciun proprietar de mică afacere.

Un plan de afaceri detaliat ar trebui să includă o analiză a pieței și a concurenței, o descriere a produselor sau serviciilor oferite, o evaluare a resurselor și capacităților necesare pentru a realiza planurile propuse și o proiecție financiară realistă. 

Planul de afaceri poate varia în funcție de industrie și tipul de afacere. De exemplu, dacă vorbim despre o firmă din industria alimentară, în planul de afaceri trebuie introduse și unele certificate care reglementează această activitate. Aici intervin costurile asociate cu obținerea certificărilor necesare pentru respectarea unor norme de igiena in industria alimentara.

Achiziția echipamentelor

În contextul planificării financiare a afacerii este important să incluzi costurile asociate achiziției echipamentelor. De exemplu, pentru o fermă, este important să ai cantare pentru animale. În schimb, pentru o agenție de publicitate trebuie să ai un echipament pentru elaborarea design-urilor și editarea grafică. Fiecare afacere are nevoile sale în ceea ce privește echipamentele necesare pentru desfășurarea activităților.

Pe lângă prețul de cumpărare, trebuie să ții cont și de costurile ulterioare de întreținere și reparații ale echipamentului. Echipamentele necesită mentenanță pentru a funcționa eficient. Aceste costuri ar trebui să fie incluse în bugetul tău pentru a fi pregătit să gestionezi costurile asociate echipamentului pe termen lung.

Taxe și asigurări

Taxele locale și impozitele reprezintă alte costuri pentru orice afacere. Acestea vor include impozite pe proprietate, impozite pe venitul corporativ, taxe de vânzare și multe altele. Plata acestor taxe este o parte inevitabilă a operării unei afaceri. Aceste costuri variază în funcție de tipul și mărimea afacerii, precum și de industria în care operează. Însă, este important să plătești taxele în timp util pentru a  evita amenzile și problemele legale ulterioare.

În ceea ce privește asigurările, acestea sunt necesare pentru protejarea afacerii împotriva riscurilor financiare și legale. Asigurările pot include protecție împotriva incendiilor, furturilor, daunelor de mediu, răspundere civilă și multe altele. Costurile asigurării variază în funcție de nivelul de acoperire și de riscurile specifice cu care se confruntă afacerea.

Înființarea unei afaceri este un proces destul de meticulos, cu multe greutăți care îți pot interveni în cale. Însă, dacă ai un plan bine stabilit și știi unde vrei să ajungi, poți face față acestor obstacole și să creezi o afacere de succes.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like