Ce este terapia Bach?

Ce este terapia Bach?

0 Shares
0
0
0

Probabil ati auzit discutandu-se in jur despre tot felul de remedii naturiste, care au diferite beneficii pentru sanatate. In randurile care urmeaza, vom discuta despre remediile cu flori Bach, cele care mai sunt denumite si ca terapia Bach. Continuati sa cititi pentru a afla multe lucruri interesante!

Remediile cu flori Bach sunt tratamente alternative sau complementare, care se folosesc pentru tratarea probleme emotionale si pentru ameliorarea sau eliminarea durerii. Sunt facute din extracte udate din florile plantelor salbatice.

Edward Bach, medic si homeopat, a creat aceste remedii la inceputul anilor 1900. Homeopatia este convingerea ca organismul se poate vindeca singur.

Foloseste cantitati mici de substante naturale precum plante si minerale pentru a trata corpul sau mintea. Ideea din spatele remediilor cu flori Bach este similara cu homeopatia, dar facem precizarea ca remediile Bach folosesc mai putine materiale si nu lucreaza direct la simptomele fizice, ci la emotii.

Bach credea ca vindecarea emotiilor negative ajuta corpul sa se vindece. Sistemul sau contine 38 de remedii care adreseaza fiecare o emotie negativa specifica. Emotiile sunt grupate in sapte mari cauze psihologice ale bolii:

  • Frica;
  • Incertitudine;
  • Lipsa de interes in circumstantele actuale;
  • Singuratate;
  • Supensensibilitate la influente si idei;
  • Tristete sau disperare;
  • Ii ingrijeste pe ceilalti in detrimentul sinelui.

Cum sa alegi un remediu Bach

Selectati terapia Bach in functie de problema emotionala sau problemele care stau la baza problemei dvs. S-ar putea sa alegeti un singur remediu sau sa amestecati mai multe remedii, in functie de problema sau problemele dvs.

Le puteti cumpara la un magazin precum Vegis, sau sa lucrati cu un specialist sau cu cineva instruit sa le foloseasca. De asemenea, unii naturisti, homeopati, medici chiropractici si acupunctori le ofera.

Exista, de asemenea, un remediu combinat care a fost dezvoltat chiar de Bach. Oamenii il folosesc pentru a ajuta la starea de calm in situatii stresante.

Cum sa le folosesc

Remediile Bach vin de obicei sub forma de lichide in sticlele cu picatura. Puteti sa picurati remediul pe limba dvs. sau sa il amestecati intr-un pahar cu apa pentru a-l bea. Doza variaza, dar majoritatea oamenilor iau cateva picaturi, de cateva ori pe zi. Unele remedii se gasesc si sub forma de pastile, spray-uri, creme de piele si saruri de baie.

Remedii Bach functioneaza?

Oamenii au folosit remedii Bach pentru multe afectiuni, inclusiv anxietate, depresie, stres, traume emotionale si fizice, cancer si HIV. Cercetarile de incredere existente nu sustin aceste afirmatii, dar oamenii care au folosit remediile, sustin eficienta acestora.

Rezultatele sunt amestecate cand vine vorba de faptul ca ajuta la probleme emotionale sau durere. Se pare ca unii oameni se simt mai bine, dar nu este clar daca acesta este rezultatul efectului placebo sau nu. Efectul placebo inseamna ceva care ajuta pentru ca oamenii se asteapta ca acesta sa functioneze.

Efecte secundare si siguranta

Studiile au descoperit ca remediile Bach sunt sigure. Unele remedii au o cantitate mica de alcool, asa ca verificati eticheta daca doriti sa evitati alcoolul. Nu luati remedii Bach in locul niciunui medicament prescris. Spuneti-i medicului dumneavoastra daca aveti probleme.

0 Shares
You May Also Like