Care sunt unele dintre cele mai bune saltele pentru persoanele grele?

Care sunt unele dintre cele mai bune saltele pentru persoanele grele?

0 Shares
0
0
0

Gasirea unei saltele potrivite poate fi un factor important in imbunatatirea calitatii somnului. Persoanele cu corpuri mai grele vor necesita probabil o saltea care sa isi poata acomoda si distribui confortabil greutatea corporala si sa ofere sprijin coloanei vertebrale.

Persoanele cu corp mai greu necesita de obicei o saltea mai ferma pentru a-si sustine greutatea corporala si pentru a asigura un somn confortabil. Prin cumpararea unei saltele potrivite, este mai probabil ca o persoana sa se odihneasca bine. In acest articol, discutam ce trebuie sa cautam intr-o saltea si sugeram o lista cu unele dintre cele mai bune saltele pentru persoanele cu corpuri mai grele.

Ce sa cauti la o saltea ?

Confortul, temperatura noaptea, sprijinul si daca oamenii dorm cu un partener sunt factori care trebuie luati in considerare la achizitionarea unei saltele. Un studiu din 2019 sugereaza ca, din cauza unor factori precum greutatea si inaltimea crescuta a populatiei umane, este necesar sa se imbunatateasca dimensiunea si capacitatea de incarcare a paturilor si a saltelelor.

Multi producatori de saltele sugereaza ca persoanele care cantaresc aproximativ 230 de kg sau mai mult ar trebui sa caute o saltea care sa le ofere tot ceea ce este necesar pentru a avea un somn odihnitor.

Medicii specialisti au constatat ca o saltea de firma, auto-reglata, poate fi cea mai buna pentru a promova somnul de calitate, confortul si alinierea coloanei vertebrale. Asociatia Internationala a Chiropracticienilor sugereaza ca urmatoarele elemente sunt factori cheie in alegerea celei mai potrivite saltele:

  1. marimea
  2. sustinerea
  3. confortul
  4. durabilitatea
  5. constructiea
  6. garantiea

Cum poate o saltea sa aduca beneficii sanatatii ?

Un somn inadecvat regulat poate creste riscul aparitiei unor afectiuni medicale grave, cum ar fi diabetul si bolile de inima. Ambele afectiuni sunt asociate cu o greutate corporala mai mare. O saltea care imbunatateste durata si calitatea somnului poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta oricare dintre afectiuni.

Supraponderalitatea poate creste, de asemenea, probabilitatea transpiratiei excesive. Un studiu din 2017 sugereaza ca femeile cu obezitate sunt mai susceptibile de a experimenta simptome menopauzale, cum ar fi transpiratiile nocturne.

Alegerea unei saltele cu proprietati absorbante sau a unui strat de racire termica, cum ar fi saltea pentru persoane supraponderale, rezistenta la greutate poate contribui la cresterea confortului si la imbunatatirea calitatii generale a somnului. Persoanele cu supraponderalitate sunt mai predispuse sa se lupte cu apneea de somn.

Potrivit unui studiu din 2015, peste jumatate dintre persoanele cu apnee obstructiva in somn au probleme de respiratie mai severe atunci cand dorm pe spate.

Prin urmare, o saltea care permite oamenilor sa doarma confortabil pe partea lor sau una reglabila care permite unei persoane sa doarma cu capul usor ridicat poate ajuta la reducerea simptomelor apneei de somn.

Un studiu realizat in 2018 sugereaza ca poate exista o legatura intre obezitate si lipsa de somn. Un studiu din 2015 constata o legatura intre obezitate si durerea cronica. Dormitul pe o saltea care nu ofera suportul necesar poate duce la dureri de spate si poate duce la un somn insuficient.

0 Shares
You May Also Like