Care sunt beneficiile pentru sanatate ale sucului de aloe vera?

0 Shares
0
0
0

Aloe vera este o specie de plante cu mai multe utilizari medicinale si nutritionale. Planta are frunze verzi, pline de gel. Multe persoane folosesc gelul pentru a trata arsurile si ranile, in timp ce alte persoane cumpara plante aloe vera in ghiveci pentru frumusetea acestora.

Cu toate acestea insa, cele mai multe persoane cumpara plante de aloe vera pentru a se bucura de beneficiile lor, iar in acest sens obtin suc de aloe vera.

Sucul de aloe vera este o alegere populara la numeroase cafenele cu alimente de sanatate si magazine alimentare naturale. In acest articol, aflati despre beneficiile potentiale ale consumului de suc de aloe vera si posibilele reactii adverse.

Beneficiile sucului de aloe vera pot include:

Tratarea constipatiei

Persoanele care prezinta constipatie periodica pot folosi sucul de aloe vera ca laxativ natural. Portiunea exterioara a plantei contine compusi numiti antraquinone, iar acestia au un efect laxativ. Daca o persoana incearca pentru prima data sucul de aloe vera, poate dori sa inceapa cu o portie mica. O portie este de obicei 1 cana.

Furnizarea de vitamina C

Aproximativ 200 ml de suc fortificat de aloe vera contine 9,1 grame de vitamina C. Aceasta vitamina este vitala pentru sanatatea generala a unei persoane, deoarece este un antioxidant natural si ajuta la combaterea inflamatiei.

Vitamina C are o varietate de beneficii specifice, de la reducerea riscului unei boli cardiovasculare la o persoana pana la imbunatatirea functiei sistemului imunitar.

Obtinerea suficienta vitamina C imbunatateste de asemenea capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimentele pe baza de plante. In timp ce vitamina este prezenta in mod natural in alimente precum portocalele, ardeii verzi, broccoli, grapefruit si sucul de rosii, sucul fortificat de aloe vera este o alta sursa excelenta.

Pastreaza hidratarea corpului

Consumul de lichide pe parcursul zilei poate ajuta o persoana sa ramana hidratata, iar sucul de aloe vera poate fi o alternativa scazuta de calorii la bauturile zaharoase si la sucurile de fructe. Un pahar de 8 oz de suc de aloe vera contine doar 36 de calorii.

Cu toate acestea, este esential sa verificati etichetarea pentru adaugarea de zahar si alte ingrediente. Acestea pot creste cantitatile de calorii, zahar si carbohidrati din suc.

Controlul nivelului de zahar din sange

Potrivit unei meta-analize din 2016 publicata in Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics, aloe vera poate avea „unele beneficii potentiale” in controlul zaharului din sange in randul persoanelor cu prediabet si diabet de tip 2. Analiza a examinat studii care au inclus colectiv 470 de participanti. Au ingerat diferite preparate de aloe vera, inclusiv suc si pulberi.

Cercetatorii au remarcat ca suplimentarea cu suc de aloe vera a contribuit la imbunatatirea nivelului de zahar din sange in randul participantilor. Cu toate acestea, ei au subliniat ca stabilirea concludenta a efectelor sucului de aloe vera asupra diabetului va necesita studii mai mari.

Prevenirea ulcerelor stomacale

Sucul de aloe vera poate avea beneficii digestive suplimentare, cum ar fi reducerea incidentei ulcerelor stomacale si imbunatatirea digestiei, potrivit cercetarilor din 2014. Multi compusi antiinflamatori din sucul de aloe vera, cum ar fi vitamina C, pot contribui la aceste efecte digestive.

0 Shares
You May Also Like