Ce sunt si cum functioneaza cazanele cu condensare?

Ce sunt si cum functioneaza cazanele cu condensare?

0 Shares
0
0
0

Cazanele cu condensare sunt intr-adevar eficiente, ceea ce face ca, combustibilul pe care il ardeti pentru a incalzi casa dvs. sa mearga mai departe. Inlocuirea unui cazan vechi fara condensare, clasificat in G, cu un nou cazan de condensare de inalta eficienta si imbunatatirea controalelor de incalzire va poate economisi sume importante de bani in fiecare an.

Aici va explicam cum functioneaza cazanele cu condensare si care sunt diferentele cheie intre cazanele cu condensare si cazanele care nu sunt condensate. Aproape toate cazanele noi se condenseaza.

Ce este un cazan cu condensare?

Un cazan cu condensare de inalta eficienta este o alegere buna daca cautati un cazan mai ecologic si mai eficient. Acest lucru se datoreaza faptului ca cazanele cu condensare pot utiliza mai bine caldura pe care o genereaza din combustibili, cum ar fi gaz sau ulei. Un cazan cu condensare necesita mai putina caldura de la arzator, deci este mai eficient.

Cum functioneaza un cazan cu condensare?

Cu un cazan care nu condenseaza doar caldura, o parte din caldura este irosita sub forma de gaze fierbinti eliberate din combustibil. Un cazan cu condensare capteaza o parte din caldura din aceste gaze si o foloseste pentru a incalzi apa care se intoarce din sistemul dvs. de incalzire centrala. Prin urmare, necesita mai putina caldura de la arzator si este mai eficient.

Toate cazanele moderne sunt cazane cu condensare. Deci, daca va ganditi sa inlocuiti un cazan vechi cu unul nou, veti cumpara un nou cazan cu condensare, iar astfel veti economisi bani in fiecare luna din plata facturilor. In fiecare an, banii economisiti vor fi suficient de multi pentru a plati alte facturi, sau pentru a cumpara alte lucruri.

Cu ce sunt diferite cazanele de condensare fata de cazanele care nu sunt condensate

Atat cazanele combinate, cat si cele cu caldura pot fi condensate sau ne-condensate. Reglementarile in materie de constructii afirma acum ca toate cazanele noi instalate intr-o casa domestica ar trebui sa fie cazane cu condensare de inalta eficienta, desi exceptiile se aplica in cazuri rare.

Un cazan care nu condenseaza, de obicei, va intra aer in interiorul camerei, in timp ce un cazan de condens va fi complet sigilat si va intra in aer direct din exterior. Cazanele cu condensare sunt mai sigure decat cazanele care nu condenseaza.

Cazanele cu condensare sunt mai sigure decat cazanele care nu condenseaza, deoarece exista un risc mult mai mic de a fi aspirat in cazan. Mai mult, un cazan cu condensare este de obicei cu cel putin 25% mai eficient decat un model care nu condenseaza.

De ce este mai sigur un cazan cu condensare?

Cazanele care nu condenseaza, in general, iau aer din interiorul camerei. Pe de alta parte, un cazan cu condensare capteaza aer direct din exteriorul camerei in care este amplasat si este complet sigilat pentru izolare termica. Aceasta inseamna ca nu exista riscul ca nimic sa fie aspirat in cazan.

Un alt avantaj al sigurantei este ca, deoarece lichidul condensat este eliminat printr-o conducta conectata la sistemul de drenaj, nu exista riscul de a intra in contact cu substante toxice.

Probleme frecvente ale cazanului de condensare

Avanarea tehnologiei inseamna ca, cazanele moderne sunt incredibil de fiabile. Cu toate acestea, deoarece fiecare tip de cazan este diferit, toate au anumite avantaje si dezavantaje.

Un cazan cu condensare produce un flux constant de condens care se scurge in apa uzata a gospodariei dvs. la fel ca chiuveta si masina de spalat. Pentru siguranta, daca iesirea este blocata, cazanul de condensare se va opri automat. Cea mai frecventa cauza este o conducta de condensat a cazanului inghetat.

Acest lucru se intampla cel mai probabil daca cazanul dvs. a fost prevazut cu o conducta de condens care se afla in afara cladirii si, prin urmare, expusa la temperaturi mai scazute. Desi este o problema relativ frecventa in timpul apasarilor la rece, este usor prevenita si remediata.

De ce dimensiune cazanul combi de condens are nevoie?

Exista doi factori cheie care trebuie sa luati in considerare atunci cand decideti ce dimensiune a cazanului combi cu gaz de condensare sa cumparati – cata apa calda este posibil sa utilizati si cate camere trebuie sa va incalziti. Pentru majoritatea caselor standard de 2-3 dormitoare cu o baie si dus, un cazan combi intre 24-30 kW este o alegere buna.

Pentru casele cu o baie suplimentara sau mai multe camere, ar fi recomandat un cazan mai mare de 30-35 kW.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti cand alegeti centrala pentru incalzirea locuintei. Tinand cont de beneficiile centralelor in condensatie (cazane cu condensare), ar fi indicat ca mai intai de toate, sa luati in calcul instalarea unei astfel de centrale.

0 Shares
You May Also Like