Care este materialul ideal pentru mobila de sufragerie?

0 Shares
0
0
0

Sufrageria este incaperea din fiecare locuinta in care membrii familiei petrec cel mai mult timp, asa ca este firesc ca fiecare sa isi doreasca mobila de living si sufragerie care sa infrumuseteze incaperea, dar si care sa fie cat mai rezistenta in timp.

In ceea ce priveste mobilierul pentru living, acesta poate fi construit din diferite materiale, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

PAL

PAL este un compozit presat la cald, realizat din materiale pe baza de deseuri pe baza de lemn, legat cu rasina de formaldehida si apoi vopsit sau furniruit. Mai slab decat alte compozite si fibre, palul este de asemenea relativ ieftin.

Placile de particule pot arata bine in ochii dvs. de departe, dar dupa ce efectuati o inspectie mai atenta, cu siguranta concluzia este ca palul este un material net inferior lemnului masiv.

PAL-ul este de asemene, mult mai flimsier decat lemnul masiv. In cazul in care furnirul exterior sau portiunea de laminat se indeparteaza, parcela interioara se rupe.

Un alt mare dezavantaj al palului este acela ca nu se opune bine umezelii deoarece absoarbe apa si se extinde, deci nu este ideal pentru o camera de zi in care deversarile sunt un risc.

Odata ce este deteriorat de apa, mobilierul realizat din placi de pal nu mai poate fi reparat. Acesta este fara doar si poate principalul motiv pentru care foarte multa lume se fereste de mobilierul din PAL atunci cand cauta mobila pentru acasa, indiferent ca discutam despre mobila pentru living, sau ca discutam despre mobila de bucatarie sau mobilier pentru dormitor.

Exista insa si foarte multi cumparatori care isi indreapta atentia spre mobilierul din PAL datorita faptului ca acesta are un pret mult mai mic decat cel construit din lemn masiv, iar atunci cand bugetul este limitat, PAL-ul poate sa reprezinte cea mai buna optiune.

In plus, la prima vedere dupa cum am mai spus, PAL-ul arata impecabil, deci multi sunt atrasi de acest material, insa ideal ar fi ca toti cei care dispun de un buget mai mare sa opteze pentru mobilier living din lemn masiv.

MDF

MDF sau fibra de densitate medie este mult mai densa decat placile aglomerate (PAL) si este de asemenea un material compozit pe baza de lemn, presat din rasina de formaldehida, fibre de lemn rezidual si ceara.

Adesea folosita in locul lemnului masiv, MDF la fel ca si placile aglomerate (PAL-ul), este un material discutabil din punct de vedere ecologic datorita continutului sau de formaldehida. Din acest motiv, unii producatori prefera sa utilizeze in schimb rasini poliuretanice pentru a crea materialul.

Ca particula, MDF tinde sa se extinda atunci cand este umed, ceea ce poate duce la crapare. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care oamenii care au cunostinte despre ceea ce inseamna MDF, prefera sa isi cumpere mobilier mai scump, din lemn masiv, decat sa isi cumpere mobilier din MDF care se poate crapa.

Este adevarat ca atat piesele din MDF, cat si cele din placi aglomerate se descompun in timp si inceteaza sa mai fie piese de mobilier atractive. Desi mobilierul din lemn masiv se poate extinde sau contracta, acesta intotdeauna arata bine, si nu se rasuceste ca aceste materiale mai ieftine.

La fel ca si in cazul mobilierului din PAL, cel mai mare avantaj al mobilierului din MDF este pretul, insa tinand cont de ceea ce am precizat mai sus in articol, si anume ca MDF este un material care se poate crapa, alegerea mobilierului din acest material nu reprezinta tocmai cea mai buna alegere.

Lemn masiv

In mod evident, lemnul masiv este cea mai buna alegere atunci cand achizitionati mobilier pentru camera de zi. Lemnul imbatraneste bine, este de inalta calitate, durabil si puternic. Mobilierul tau din lemn este o investitie si arata la fel de frumos chiar si dupa mai bine 40 de ani, uneori chiar mai frumos.

In plus, nici doua bucati de lemn nu sunt la fel, deci mobilierul din lemn este in intregime unic. Acet lucru se datoreaza mai multor factori cum ar fi de exemplu varsta copacului, precum si de conditiile de mediu pe care le-a experimentat copacul in timpul vietii.

Cand este ingrijit corect, mobilierul din lemn masiv arata atractiv in orice camera de zi, motiv pentru care recomandarea noastra este sa alegeti cu incredere mobilier din lemn masiv.

0 Shares
You May Also Like