Care sunt drepturile omului?

0 Shares
0
0
0

Drepturile omului sunt acele drepturi fundamentale, fundamentale pe care noi toti meritam, indiferent de cine suntem, de unde venim sau de unde mergem. Aceste drepturi includ drepturi la egalitate, libertate, sanatate, educatie, asociere, un nivel de trai adecvat, o viata de demnitate si participare in societate.

Declaratia universala a drepturilor omului din 1948 a stabilit o foaie de parcurs pentru aceste drepturi. Dreptul international continua sa evolueze, deoarece problemele juridice internationale pot complica adesea interpretarea si aplicarea drepturilor omului, deoarece fiecare natiune este suveran din punct de vedere tehnic si supusa numai propriilor sale legi si acorduri.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, fiecare persoana are drepturi, insa de foarte multe ori drepturile oamenilor sunt incalcate. Cele mai multe persoane se lasa calcate in picioare si au de suferit deoarece le sunt calcate drepturile in picioare, insa exista si persoane care iau atitudine si cauta cei mai buni avocati pentru drepturile omului. In urmatoarele randuri vom discuta despre avocatii pentru drepturile omului, pentru a afla mai multe informatii despre activitatea acestora.

“Avocatul drepturilor omului” se refera la orice avocat care ofera consultanta juridica victimelor incalcarilor drepturilor omului, indiferent de calitatea de membru al unei asociatii profesionale. Acesti avocati indeplinesc o aparare profesionala a drepturilor omului. Functia lor merita o protectie deoarece dreptul la asistenta juridica este un principiu-cheie al dreptului la un proces echitabil.

Pentru a garanta drepturi de judecata echitabile, guvernele trebuie sa evite interferenta cu drepturile avocatilor pentru a reprezenta clientii la alegerea lor si pentru a lucra la problemele pe care le aleg. Acestea trebuie sa asigure ca avocatii pentru drepturile omului au acelasi nivel de acces si posibilitatea de a comunica in mod confidential cu clientii lor ca orice alt avocat.

Independenta organizatiilor profesionale ale avocatilor trebuie respectata, iar despagubirea trebuie sa fie doar o masura administrativa menita sa asigure standardele profesionale si etice ale profesiei, nu o pedeapsa eliberata de guvern. Statele trebuie sa se abtina de la a interfera cu functionarea organizatiilor profesionale ale avocatilor.

Liderii din toate sectoarele societatii trebuie sa recunoasca in mod public rolul important si legitim al avocatilor drepturilor omului in promovarea drepturilor omului, a democratiei si a statului de drept si sa evite stigmatizarea avocatilor drepturilor omului. Statele ar trebui sa ia masuri suplimentare pentru a asigura protectia avocatilor si a judecatorilor care prezinta un risc mai mare din cauza rolului lor dublu: ca profesionisti in domeniul dreptului si ca aparatori ai drepturilor omului.

In ultimii ani, s-a intensificat presiunea asupra avocatilor care lucreaza la drepturile omului sau care reprezinta persoane care sustin ca drepturile lor au fost incalcate. Aceasta tendinta, observata in special in Europa de Est, are consecinte grave, avocatii drepturilor omului fiind incapabili sa lucreze in conditii de siguranta si eficienta, iar clientii lor nu sunt impiedicati sa isi exercite dreptul la aparare si protectie juridica. Aceasta ameninta bunastarea societatilor in ansamblul lor si functionarea statelor supuse statului de drept.

Cresterea riscurilor si a amenintarilor la adresa avocatilor drepturilor omului are consecinte grave, deoarece activitatea avocatilor drepturilor omului inceteaza sa mai fie eficienta si sigura, iar principiul confidentialitatii este incalcat. Acest lucru va duce in mod inevitabil la o pierdere de incredere in instrumentele drepturilor omului in general, inclusiv in instantele internationale si organismele cvasi-judiciare.

Popularitatea avocatilor pentru drepturile omului in multe tari se datoreaza rolului lor in protejarea celor care sufera de incalcari ale drepturilor omului. Astazi, exista o reprimare dubla: guvernele limiteaza bucuria drepturilor omului pentru toti oamenii, iar cei care apara drepturile omului se tem de represalii tot mai severe. Aparatorii drepturilor omului sunt, de asemenea, victime ale legilor care le criminalizeaza munca. Guvernele folosesc, de asemenea, metode sofisticate pentru a hartui, intimida si pedepsi avocatii care apara pe cei ale caror drepturi au fost incalcate.

Avocatii pentru drepturile omului se numara printre aparatorii drepturilor omului care sunt mai expusi riscului, alaturi de femeile aparatorilor drepturilor omului, aparatorilor drepturilor minoritatilor, aparatorilor din periferie, aparatorilor drepturilor persoanelor LGBT si aparatorilor drepturilor omului care lucreaza in domeniul coruptiei si al alegerilor.

Asadar, de foarte multe ori drepturile omului pot fi incalcate, insa exista avocati care se pot ocupa de cazuri care privesc drepturile omului, si care isi doresc sa apere aceste drepturi.

0 Shares
You May Also Like