Ce trebuie sa stiti cand cumparati un laptop i7 refurbished?

0 Shares
0
0
0

Daca v-ati gandit sa va schimbati laptopul, dar nu aveti suficienti bani, puteti sa va ganditi serios la achizitionarea unui laptop refurbished cu un processor i7 foarte bun.

De regula, laptopurile refurbished sunt reintroduse in circuitul economic dupa ce le-au fost schimbate piesele uzate sau mai ales cele defecte, in unele cazuri chiar bacteria. Aceste laptopuri refurbished sunt o solutie ecologica si mult mai ieftina. In comparatie cu cele noi au pretul redus pana la 70%.

Cand cineva intentioneaza sa achizitioneze un laptop refurbished i7 trebuie sa se decida pentru ce il foloseste. De cele mai multe ori raspunsul este cam acelasi: navigare pe Internet, editare de text, vizionare filme si emisiuni tv, jocuri. In situatia in care lista de jocuri nu necesita o placa video mult mai performanta atunci este nevoie doar de un laptop standard. Cele mai multe firme ofera o garantie de cel putin 12 luni.

Ce trebuie sa stiti cand cumparati un laptop i7 refurbished? Important este ca veti obtine specificatii mult mai bune fata de unul nou la acelasi pret. Dar este necesar sa tineti cont de anumite aspecte inainte de a-l cumpara. In Romania termenul de refurbished este relativ nou, de cativa ani si nu este bine definit.

Acesta poate sa apara sub diferite forme: resigilat, second-hand de top, renovate, reconditionat, etc. Toate acestea inseamna un singur lucru: un laptop care a fost pornit, testat, si umblat prin el, practic ambalajul a fost desfacut si produsul folosit. Inainte de a fi reintrodus in circuitul economic, fiecare produs este testat cu ajutorul unor programe profesionale, reinstalat sistemul de operare daca este cazul, apoi este reambalat si pus pe raft.

Memoria trebuie testata si se asigura ca este 100% functionala, fara nicio eroare sau intarziere. Apoi se testeaza Hard-disk-ul pentru a se asigura ca nu are probleme si ca functioneaza la parametrii optimi si la o viteza buna. La placile video sau placile de baza trebuie verificati in primul rand condensatorii si alte semne de uzura vizibile.

Se instaleaza sistemul de operare pe fiecare produs pentru a se asigura ca este perfect functional. In cele din urma se inlocuieste tastatura cu una noua, daca este nevoie. Bacteria laptopului este testata si se garanteaza functionarea acesteia pentru minim 30 minute, sau in cazuri extreme este inlocuita cu una noua.

Bineinteles ca exista si alte aspecte la fel de importante daca vrem sa achizitionam un laptop i7 refurbished. Garantia, politica de transport, politica de retur, etc. reprezinta elemente cheie in achizitionarea produsului respectiv.

Ca si in cazul unor produse noi, laptopurile refurbished beneficiaza de aceleasi drepturi ca si primele. De aceea, atat producatorul, cat si furnizorul fac teste inainte ca laptopul sa fie reintrodus la vanzare.

De regula, garantia unui laptop refurbished este de minim 12 luni, dar pot fi oferite si garantii de 36 de luni, asemanatoare unui produs nou, cateodata chiar mai avantajoase. Anumite laptopuri refurbished primesc o garantie extinsa la 60 de luni. Acestea sunt produse din clasa business care au primit nota maxima la teste.

De aceea, producatorul poate oferi aceasta garantie extinsa la 5 ani. Un alt lucru important de urmarit este politica de retur. Magazinele online ofera o garantie de retur intre 14 si 60 de zile, in cazul in care un client este nemultumit de produs. Nu in ultimul rand, transportul trebuie luat in calcul. Trebuie cautate firme care ofera transportul gratuit, pentru a nu aparea costuri suplimentare.

0 Shares
You May Also Like