7 motive pentru a alege un telefon Android

7 motive pentru a alege un telefon Android

0 Shares
0
0
0

Datorita faptului ca avem nevoie in viata de zi cu zi de ele pentru a comunica cu cei dragi, dar si pentru a le folosi in alte scopuri, putem spune ca intr-o foarte mare masura suntem dependenti de smartphone-uri.

In aceste conditii este firesc sa ne indreptam atentia spre dispozitivele care consideram ca sunt capabile sa faca fata cerintelor noastre. Exista mai multe criterii de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui astfel de dispozitiv, iar aici ne referim in primul rand la specificatiile tehnice.

De-asemenea, sistemul de operare are o importanta deosebita, iar pe piata se gasesc dispozitivele iPhone care vin cu sistemul de operare iOS, si dispozitivele Android. Cei mai multi utilizatori prefera telefoanele Android, iar acest articol va ofera 7 motive pentru a alege un telefon Android. Iata care sunt acestea.

  1. Personalizare

Avand in vedere natura sa libera si deschisa, Android permite cea mai mare personalizare dintre toate sistemelor de operare de pe piata. Pentru utilizatori, capacitatea de a personaliza dispozitivele lor este aproape infinita, dat fiind faptul ca acestia pot instala diferite imagini de fundal, animatii, widget-uri si piei.

  1. Diversitatea dispozitivelor

Android este cel mai folosit sistem de operare din lume, in lista sa de producatori sunt Sony, Samsung, HTC, Motorola, ZTE, Huawei, LG, etc. Avand in vedere cele de mai sus, toti utilizatorii (actuali si viitori) vor putea avea o gama larga (low cost, mid-range si high-end) de dispozitive care ofera caracteristici si costuri diferite.

Pentru cei care au fost mereu fani Xperia, exista diferite telefoane mobile Sony Xperia, din care pot alege un smartphone pe care il considera potrivit. De-asemenea, Samsung are o multime de modele de telefoane pentru utilizatorii sai, in functie de bugetul si preferintele lor.

De-asemenea, Huawei produce telefoane Android pentru toate buzunarele, iar exemplele pot continua.

  1. Comunitatea Android

Deoarece Android este un sistem de operare gratuit si open source, exista o comunitate larga in care modificarea, personalizarea si imbunatatirile rom-urilor originale ofera multe posibilitati de imbunatatire si actualizare, cu versiuni alternative la Sistemele Oficiale.

  1. Accesibilitate

Libertatea codului Android a determinat de mult timp ca sistemul de operare sa fie implantat in multe dispozitive electronice, incepand de la telefoane mobile la laptop-uri, netbook-uri, cuptoare cu microunde, masini de spalat, rame digitale, navigatoare GPS, ceasuri si chiar in browsere auto. Acest lucru face ca Android sa fie un sistem de operare complet scalabil, multifunctional.

  1. Integrarea cu Google

Integrarea completa cu diferitele servicii oferite de Google (Gmail, Youtube, Google Talk, Google Chrome, Reader, Google Plus, Google Maps, Google Calendar, Google Earth, Blogger, Picassa, etc) ar putea fi mai mult decat suficient pentru multi utilizatori pentru a decide alegerea Android ca un sistem de operare pe terminalul lor.

  1. Libertatea:

Android ofera proprietarului unui terminal libertatea completa de a instala orice vrea, fie de la Android Market ca un executabil separat (apk) care nu limiteaza libertatea utilizatorului, sau impunerea software-ul proprietar pentru a putea instala muzica, fisiere, documente direct de pe cablul USB ca si cum ar fi un disc extern.

Aceiasi libertate o au dezvoltatorii sau companiile, fiind in masura sa faca aplicatii sau add-on-uri cum ar fi Flash, Opera sau orice alt software, fara a fi nevoie sa ceara cuiva permisiunea de a le oferi utilizatorilor, care vor avea in mod liber posibilitatea de a le instala.

  1. Multitasking

Din fericire, nici barbatii, nici femeile nu se limiteaza la a face un singur lucru in acelasi timp, dar suntem capabili sa facem mai multe lucruri folosind telefoanele cu sistemul de operare Android. Android cu sistemul sau inteligent multitasking este capabil sa gestioneze mai multe aplicatii deschise simultan, lasand in asteptare acele aplicatii care nu sunt utilizate, si inchizandu-le in cazul in care sunt deja inutile, pentru a evita un consum de memorie.

0 Shares
You May Also Like