Strategii SEO pentru cresterea traficului si a vanzarilor

0 Shares
0
0
0

Aproape in toate domeniile, in ciuda banilor aruncati pentru promovare, vanzarile par a nu se mai putea ridica de la cota 0 a terenului, unde au fost aruncate si facute KO de catre pumnul greu al crizei. Si totusi, exista o serie de companii care au reusit sa inteleaga mecanismele ce stau la baza unei afaceri de succes, chiar si in perioadele temporale in care lipsa fondurilor guverneaza universul vanzarilor.

Aceste mecanisme par a se delimita de metodele traditionale de promovare, datorita transmiterii informatiei cu scop publicitar in diverse forme, si anume prin intermediul internetului, resursa de care beneficiaza astazi majoritatea populatiei. Promovarea pe internet este in stransa corelatie cu fenomenul de optimizare SEO a site-urilor, lucru ce imbunatateste vizibil cresterea vanzarilor, prin tehnici de optimizare SEO articole, poze sau alte fisiere cu  relevanta pentru domeniul nostru de activitate.

Plecand de la premisa ca vrem sa fim gasiti in urma cautarilor si ca ne dorim ca lumea sa stie de existenta noastra, solutia este cu siguranta aparitia constanta in mediul online. Pentru aceasta cautam din ce in ce mai mult solutii si strategii care sa ne ajute in cresterea numarului de vizitatori pe site, lucru ce va avea ramificatii ulterior in cresterea vanzarilor.

Pentru ca numele nostru sa apara ca  rezultat in urma unei cautari, este de la sine inteles faptul  ca acea cautare pleaca de la un cuvant. Postarea unor cuvinte cheie in cadrul unui continut informational foarte bun din punct de vedere calitativ, face obiectul uneia dintre cele mai bune strategii de promovare in mediul online.

[adsenseyu1]

Acest continut trebuie sa fie relevant, iar cuvintele care fac legatura intre noi si utilizator trebuie sa aiba, evident legatura cu activitatea noastra si sa se regaseasca in cadrul paginilor site-ului nostru. In zadar vom avea un cuvant cheie foarte bine definit, cu utilizare uzuala, daca acesta nu se va regasi in cadrul postarii noastre.

Google va considera ca in acea postare nu exista nicio referire la cuvantul cautat, ca drept urmare nu vom aparea in cadrul rezultatelor afisate. Optimizarea SEO a site-urilor, a paginilor si a articolelor este doar o ramificatie a intregului sistem de promovare online, si nu intamplator a fost mentionata inca din primele paragrafe. Aceasta operatiune este bine sa fie executata de catre profesionistii in acest domeniu, de catre persoane care au interactionat de-a lungul timpului cu modul de lucru al motoarelor de cautare, care sunt la curent cu noutatile in domeniu si care ne pot ajuta sa ne crestem afacerea in acest mod natural.

O astfel de firma specializata este Danbradu.ro, un brand cu renume in domeniul optimzarii SEO, care prin metode inovative a reusit sa dea startul in Romania in ceea ce priveste solutiile de promovare a afacerilor.

Derularea unei campanii platite este, de asemenea una dintre cele mai avantajoase solutii de crestere a traficului pe site, care, derulata in paralel cu serviciul de carti optimizare SEO poate conduce la o crestere semnificativa a utilizatorilor. Este important sa stim de la bun inceput carui segment de public ne adresam, astfel incat informatia noastra sa ajunga in mod clar, direct la tinta. Acest lucru poate fi facut testand reactiile publicului la anumite postari ale noastre, urmarindu-le si actualizandu-le in permanenta pentru a putea obtine date comparative.

Pentru a fi la curent cu traficul generat de informatiile de pe site-ul nostru, ne putem folosi de instrumentele de analiza statistica, precum Google Analitics, o functie gratuita ce ne poate ajuta sa vizualizam provenienta vizitei, cuvantul cheie care a atras cei mai multi vizitatori si ce surse atrag mai mult trafic, permitandu-ne astfel sa corectam micile erori facute in gestionarea site-ului nostru.

Retelele sociale sunt cele mai la  indemana locatii unde ne putem face simtita prezenta, insa chiar si aici este necesar putin efort pentru promovare si pentru generarea de trafic. Postarile trebuie facute cu regularitate si trebuie in permanenta sa asiguram contactul cu ceilalti utilizatori. Introducerea fisierelor explicative, poze sau tutoriale video in continutul paginilor site-ului nostru, se dovedeste a fi de mare folos in generarea de trafic, datorita faptului ca astazi prea putina lume isi acorda timp sa citeasca o cantitate mare de informatie, chiar daca este bine structurata intr-un fisier de tip text.

Cautam tot mai des explicatii in imagini sau fisiere video datorita caracterului informational foarte facil, sau din comoditate, iar acest lucru pare sa nu contravina tehnicilor de promovare acceptate de catre Google, ba din contra aceasta fiind o modalitate recomandata de utilizare a resurselor internetului.

[adsenseyu1]

Nu in ultimul rand, un design atractiv poate atrage foarte multi vizitatori in pagina. Este exact ca si cum noi ne-am imbraca in haine crosetate sau o uniforma zilnic, in timp ce alte persoane poarta haine din matase. Explicatiile sunt de prisos mai departe in acest caz. Daca o carte nu trebuie judecata dupa coperta, ei bine in mediul online judecata se face in prima instanta dupa accesibilitatea si estetica designului si mai apoi dupa celelalte criterii ce tin de continut, optimizare SEO si structurare a platformei.

Acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile care, odata respectate pot genera trafic considerabil site-ului nostru si pot duce in timp la cresterea afacerii si a vanzarilor produselor noastre. Mai multe informatii referitoare la acest subiect puteti gasi pe site-ul www.danbradu.ro, pe langa multe alte  noutati din mediul online ce urmeaza sa apara si cu care este imperios necesar sa fiti la curent pentru a va putea pastra in mod constant locul in preferintele utilizatorilor de internet.

Alte stiri actuale :

1. New and Affordable Services to Increase the Traffic to Business Owners Websites
2. Search Engine People CEO Jeff Quipp Knows Inbound Marketing Strategies
3. Want Better Results & Cash-Rich Profitability? Let Google Help You Out
4. 10 Steps Toward a Successful Software Marketing Plan
5. What Are Your Best Performing Lead Conversion Channels?

0 Shares
1 comment
  1. Cel mai important , dupa parerea mea este partea de SEO atat onsite cat si offsite (linkuri externe, inscrierea in motoarele de cautare, etc) insa un lucru trebuie stiut acesta este un proces care se desfasoara pe o perioada lunga de timp si care intrerupt poate duce la scaderea dramatica a vizitatorilor.

Comments are closed.

You May Also Like