Maiuri compactoare sau placi compactoare?

0 Shares
0
0
0

Pentru a realiza lucrari de compactare a solului, a suprafetelor de asfalt sau a celor cu pietre si pavele, este indicata folosirea unor placi compactoare sau a unor maiuri compactoare, ce se pot achizitiona pe site-ul  .

Principul de functionare al unui mai compactor consta in lovirea pamantului prin masa in miscare, lovire ce se realizeaza cu o anumita viteza, astfel incat masa in miscare loveste pamantul prin utilizarea fortei de lovire pentru compactare.

Daca se utilizeaza niste placi compactoare, acestea realizeaza vibrare cu ajutorul unui ax excentric sau cu doua axe excentrice, iar in timpul vibrarii frecarea dintre particule este diminuata, pentru a favoriza reasezarea particulelor si cresterea densitatii solului. [adsenseyu1]

Indiferent de tipul de utilaj utilizat, exista astazi pe piata produse de o calitate superioara, care sa raspunda cerintelor clientilor, dupa cum se poate observa si pe site-ul  . Pe acest site se pot achizitiona placi compactoare sau maiuri marca Wacker Neuson, ce sunt robuste si sunt concepute pentru a atinge performantele dorite.

Astfel, se pot achizitiona maiuri compactoare ce dispun de supapa de combustibil si buton de pornire integrate in maneta de acceleratie, pentru a favoriza o operare mult mai usoara. Totodata, exista modele ce dispun de carburator care compenseaza amestecul combustibil/aer, astfel incat este prelungita viata filtrului de aer si sunt potrivite pentru a compacta solurile mixte.

De asemenea, daca doriti sa utilizati placi compactoare, puteti opta pentru un model unidirectional, ce este fiabil si poate fi utilizat atat pentru jgheaguri si borduri, cat si pentru balustrade de paza, santuri de scurgere, conducte de gaz, constructia de cladiri, pavaz sau canalizare.

Prin efectuarea unor lucrari de compactare a solului este redus volumul de material prin cresterea densitatii, astfel incat in urma realizarii acestor lucrari se va asigura o mai mare densitate a solului, cat si o mai mare capacitate de incarcare a acestuia si va fi redusa permeabilitatea solului.

[adsenseyu1]

Daca se doreste compactarea asfaltului, de exemplu, va fi imbunatatita rezistenta stratului de asfalt si se va reduce permeabilitatea covorului asfaltic. De asemenea, se poate compacta pietrisul si pavelele prin utilizarea unor placi compactoare, pentru a se obtine un strat neted de pavele sau pietris.

In ceea ce priveste efectul de compactare oferit de utilajele pe care le folositi, acesta difera in functie de greutatea totala a masinii. Astfel, atat greutatea unui mai compactor, cat si cea a unei placi compactoare este transmisa solului sau covorului asfaltic prin zona in care aceste utilaje intra in contact cu terenul ce se doreste a se compacta. Astfel, greutatea se poate exprima in kg/mp. In ceea ce priveste viteza de lucru, la maiurile si la placile compactoare aceasta nu este reglabila, motiv pentru care nu se poate influenta de catre operator.

Pentru a alege placi compactoare sau maiuri compactoare de o buna calitate, care sa raspunda cerintelor dumneavoastra, puteti vizita site-ul  . Aici veti gasi o gama variata de astfel de utilaje menite sa va sprijine in efectuarea lucrarilor de compactare, fie pentru a compacta solul, asfaltul sau straturile de pietris si pavele.

Alte stiri actuale :

1. Un semn NEGATIV din economie: mai puţine construcţii noi în 2013
2. Cabana extraterestră: Clădirea din lemn cu un design de pe altă lume
3. TOP 10 cele mai frumoase interioare (retrospectivă 2013)
4. S-a apucat să ridice construcţii din sticle după ce l-a părăsit nevasta
5. Taxa pe constructii speciale si nevoia de reasezare in zona de suportabilitate economica

0 Shares
You May Also Like