Sfaturi pentru alegerea unui carlig de remorcare

Sfaturi pentru alegerea unui carlig de remorcare

0 Shares
0
0
0

In momentul in care decizi ca trebuie sa iti montezi un carlig de remorcare auto, cu siguranta trebuie sa tii cont de mai multe detalii foarte importante.

Reglementarile codului rutier mentioneaza faptul ca piesa pe care doresti sa o instalezi, este obligatoriu sa indeplineasca anumite conditii, pentru a nu pune in pericol viata si siguranta celorlalti participanti la trafic.

In randurile care urmeaza, am pregatit cateva sfaturi care iti vor fi deosebit de utile, pentru a alege unul dintre multele carlige auto CGR. Iata asadar de ce trebuie sa tii cont pentru a face alegerea potrivita.

  1. Compatibilitatea

Compatibilitatea este un criteriu de baza, dat fiind faptul ca in cazul in care nu alegi un carlig auto compatibil cu masina ta, acesta fie nu se poate monta, fie nu se poate monta perfect, iar astfel exista riscul de a se desprinde.

Pentru a alege un carlig compatibil, este important sa tii cont de marca si modelul masinii, de caroseria acesteia (berlina, combi). Conteaza de-asemenea si anul de fabricatie al masinii. Este deosebit de mentionat faptul ca nu exista carlige auto universale, deci, este o cerinta obligatorie aceea de a alege carligul in functie de marca, model si anul masinii.

  1. Sistemul de prindere

Sistemul de prindere al carligului reprezinta un alt criteriu deosebit de important pe care trebuie sa il ai in vedere in momentul in care trebuie sa alegi carligul pentru masina ta.

Exista doua tipuri principale de sisteme de prindere a carligului. Primul tip de carlig este cel cu montare rapida, care mai este cunoscut si sub denumirea de carlig cu nuca demontabila. Al doilea tip de carlig este cel pe baza de suruburi, care este cunoscut si sub denumirea de carlig semidemontabil.

Un asemenea carlig auto poate fi montat chiar si acasa in garaj, insa in cazul in care consideri ca este o sarcina prea dificil de indeplinit, atunci poti alege sa mergi cu masina intr-un service, pentru ca un specialist din service sa monteze carligul.

Partea cu prindere direct pe masina a unui asemenea carlig, nu se poate vedea din exterior, iar bila de tractare a carligului se poate detasa. Un astfel de carlig este necesar sa fie securizat cu lacat, pentru ca este mai greu de demontat.

Cand este necesara tractarea unui autoturism de teren de exemplu, este necesar un carlig semidemontabil.

  1. Forma piesei

Exista in clipa de fata carlige pentru remorca, variante demontabile de tip “gat de lebada”, modele amplasabile pe camioneta (“fifth wheel”), piese care se monteaza in fata masinii si carlige cu design specializat.

Fara doar si poate, cel mai des intalnite sunt carligele potrivite pentru a tracta o remorca. Bara de remorcare va fi fixata pe cadru, in timp ce carligul va fi montat in bara de protectie aflata in spatele masinii, avand un receptor cu varf in forma de bila.

Pentru a tracta o rulota de exemplu, va fi necesar un carlig “fifth wheel”, pentru ca acestea pot tracta greutate mai mare de 5 tone. Pentru utilizarea unui plug de sapada, se poate utiliza un carlig frontal.

0 Shares
You May Also Like