4 piese dintr-un magazin de piese auto in Bucuresti ce se inlocuiesc des

0 Shares
0
0
0

Te-ai intrebat vreodata ce piese auto se defecteaza cel mai frecvent? Ideea este ca ar fi bine sa stii care sunt acestea, pentru a fi pregatit pentru cazurile in care masina ta va incepe sa dea rateuri.

E bine sa stii care sunt unele dintre  piesele care se pot defecta cel mai frecvent, pentru a depista mai usor piesa defecta, iar apoi sa o cauti intr-un magazin de piese auto din Bucuresti. Iata care sunt 4 dintre aceste piese:

1. Ambreiajul

De ambreiaj trebuie sa ai mare grija, mai ales daca esti sofer incepator, pentru ca, desi nu este o piesa auto consumabila, se poata uza foarte rapid. Insa asta se intampla doar daca ambreiajul este folosit necorespunzaor.

Daca simti un miros puternic asemanator cu al cauciucului ars in jurul masinii dupa un drum mai lung, atunci cu siguranta ai maltratat ambreiajul. Aici nu e vorba de condusul pe autostrada, ci in orasele aglomerate.

2. Alternatorul

Alternatorul se poate defecta atunci cand ajunge apa la el, dar si in alte cazuri. De aceea nu este recomandat sa dam cu jet de apa pe motor atunci cand spalam masina, pentru ca poate ajunge apa usor la alternator.

3. Pompa de benzina

Ai patit vreodata sa iti incetineasca masina brusc in timp ce conduceai si apoi sa se opreasca? Chiar daca nu ai trecut prin asta, e bine sa stii ca pompa de benzina poate sa fie cauza, cu siguranta, mai ales daca stii ca de fiecare data cand ai alimentat rezervorul nu l-ai alimentat nici macar pana la jumatate.

Este recomandat ca rezervorul sa fie tot timpul macar jumatate plin pentru ca pompa sa se raceasca cum trebuie, racirea fiind realizata chiar de catre carburant.

4. Sonda Lambda

Aceasta sonda este de fapt un senzor amplasat in circuitul de evacuare al masinii pentru a masura cantitatea de oxigen. Pe baza citirii de la acest senzor, computerul masinii seteaza amestecul de carburant ce intra in motor.

Cand se defecteaza aceasta sonda din cauza depunerilor de particule, detectarea cantitatii de oxigen se face incorect, astfel ca la computerul de bord ajung date incorecte. Sonda se poate defecta in timp si daca se foloseste des benzina cu plumb. O sonda de culoare rosiatica indica o expunere indelungata la plumb.

0 Shares
You May Also Like